2018. augusztus 18., szombat

PÁRTUTASÍTÁSRA LIHEGŐ CSINOVNYIKOK TEKERIK VISSZAFELÉ AZ IDŐ KEREKÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.18.


Jóreggelt, drága embertársaim! Hogy telik a nagyon hosszú hétvége? Kialudták magukat? Én se. Akkor jó, mert van egy olyan népszerű tévhit, miszerint (fél)kómásan elviselhetőbb az, ami józanon és éberen nehezebben. Vegyük át még egyszer: szerintem ez egy méretes nagy baromság, akkor is, ha brit tudósok esetleg bebizonyították, hogy nem az. Nem, ezt itt, ami körülöttünk történik részegen, józanon, felébredés után 2 perccel egyaránt nehéz elviselni.
Úgyhogy annyit jegyezzünk meg pillanatnyilag, hogy szombat van és az MTI-nek nyilatkozó elemzők szomorúak és csalódottak: nem változott Magyarország államadósság-besorolása, bár szerintük teljesen indokolatlan a felminősítés elmaradása. Vagy ha úgy jobban tetszik, propagandául és jegybankhurráéljenül ez így hangzik: megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek BBB mínusz/A-3 szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor’s, és a magyar szuverén osztályzatra változatlan pozitív kilátást hagyott érvényben. Minden fasza és még faszább lesz. Szerintem is az van egyébként, hogy ezek a sorosista hitelminősítő intézetek semmit nem értenek semmiből, pláne a magyar tündérmeséből, másfelől mégsincs ok az elkeseredésre, a hiba nem a mi készülékünkben van. Harmadrészt augusztus 31-én a Fitch Ratings amúgy is felülvizsgálja a magyar BBB- besorolást, hátha azok jobb belátásra térnek.
Negyedrészt pedig – és talán ez a legfontosabb – nyújtson vigaszt a csalódásban, hogy Karcag fideszes önkormányzata végre megcselekedte az elkerülhetetlent: Karcag díszpolgárává avatta a fideszes Varga Mihály közepes képességű, nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplőt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.