2018. szeptember 20., csütörtök

DRÓNFELVÉTELEK A TIBORCZ ISTVÁNHOZ KÖTHETŐ CÉGEK INGATLANBIRODALMÁRÓL

ÁTLÁTSZÓ 
Szerző: OROSZI BABETT
2018.09.20.


Az Átlátszó egy drónnal felszerelkezve járta be a Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozások főbb szerzeményeit, hogy megmutassa, mihez kezdett Orbán Viktor veje, miután a közvilágítás-korszerűsítésől átnyergelt az ingatlanbizniszre. A videó elkészítéséhez összesen hétszáz kilométert utaztunk, és tucatnyi helyszínt jártunk be.

Tiborcz István (32) 2009-ben még csak egy ismeretlen kisvállalkozó volt, aztán jött az első Orbán-kormány, és a közvilágítás-korszerűsítésben utazó cége gyakorlatilag szárnyakat növesztett: néhány év alatt milliárdos árbevételt ért el.

A felvelé vezető, fogyni nem akaró önkormányzati megbízásokkal kikövezett utat viszont meglehetősen kétes megvilágításba helyezte, hogy kiderült: Tiborcz nemcsak egy szemtelenül fiatal bizniszmen, hanem ő az a fiú, aki a miniszterelnök legnagyobb lányának udvarol.

Ez a – kétségtelenül romantikus – tény, illetve az ezzel párhuzamosan az Elioshoz irányított rengeteg közpénz és uniós támogatás erős gyanakvásra adott okot, egy ponton túl pedig már nemcsak az újságírók kopogtattak a cég ajtaján arról érdeklődve, hogy a frigynek és az Elioshoz ömlő milliárdoknak van-e közük egymáshoz, de megérkeztek az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) ellenőrei is.

Tiborcz ezen a ponton kiszállt az Elios Zrt.-ből, és az ingatlanozásra váltott át. Új vállalkozásáról, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST-ről évekig csak sejteni lehetett, hogy az övé, makacsul titkolták a részvényesek kilétét. Végül maga az érintett nyilatkozta a kormánylapként működő Origonak, hogy tényleg tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben...

Megalakulása óta a BDPST és leányvállalatai számos értékes ingatlant szereztek meg: az épületek egy részét eladták, a másikat megtartották, mi pedig most körbejártuk őket egy drónnal:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.