2018. szeptember 20., csütörtök

DRÓTKERÍTÉSBŐL, ÖKÖLRÁZÁSBÓL, ZSAROLÁSBÓL, GYŰLÖLETPLAKÁTOKBÓL. HAZUDOZÁSBÓL NEM ÉPÜL MAGYAR JÖVŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.20.


Miközben kiderült, hogy az Európai Néppárt további meghatározatlan időre hajlandó a kebelén melengetni a pofájába naponta egyre öblösebbeket belehazudó Orbán Viktort és pártját, miközben párhuzamosan maximumon dübörög a nemzeti manipulációs gépezet és újabb összehangolt sortüzekkel irtják a józan észt, a mocsármédia a minap azzal sírta tele az ég alját, hogy a kommunista geci Brüsszel nem küldi a zsetont, amit a magyar kormány az elmúlt években az európai határ védelmére fordított.

A vinnyogás tárgya lakájnyelven:

Magyarország egyelőre még nem kapta meg azt az összeget az Európai Bizottságtól, amellyel az unió a határvédelem magyar kiadásaihoz járulna hozzá. A támogatás pedig nem jönne rosszul: a friss adatok szerint hazánk 2015 vége óta több mint 370 milliárd forintot áldozott a magyar és egyben az uniós határ oltalmazására.

Pontosítsunk: arra a piros kis baszra, amiről a Magyar Idők szerint nem túlzás azt állítani, hogy

sikeresen megállította az illegális migrációt: egyik napról a másikra 8-10 ezerről 10-20-ra csökkent a feltartóztatott migránsok száma,

egy vasat nem adnak Brüsszelből. Mondjuk, ha sikeresen megállította a migrációt, akkor franc se tudja, miért nem szól semmi másról az életünk annak ellenére sem, hogy már nincs is migráció, de mindegy is. Szóval 4 év alatt Orbánék az alábbi algoritmus szerint szórták a pénzt úgynevezett határvédelemre (az adatokat Varga Mihály közepes képességű könyvelő szolgáltatta a lakájmédiának, nem én hamisítottam):
2015: 84,1 milliárd
2016: 75,3 milliárd
2017 (súlyos választási kampányév): 155,1 milliárd
2018 (eddig): 59 milliárd


Összesen: 373,5 milliárd forint. Tehát a kerítés felállítását a hanyatló Európa nem hajlandó kifizetni, ellenben határvédelmi feladatok ellátását, technikai modernizációt igen. Gulyáséknak augusztus végén megígérték, hogy ebből az irgalmatlan, tegnapi-mai árfolyamon mintegy 1,15 milliárd eurós tételből 324 millió eurót elfogadnak, és ebből 54 millió eurót hamarosan át is utalnak. Ez azonban nem jött még meg, ezért sír a markát tartó mártírkontingens szája, hátha az egyszerűagyú ezt a gyalázatot is odapakolja a Sargentini és Soros ellen irányuló gyűlöletcsomagba, és még jobban vicsorog.

Olvasom ezzel párhuzamosan, hogy brutálisra hízott a költségvetési hiány, az Orbán-kormány augusztus végéig már 1646 milliárddal többet égetett el, mint amennyi bevétele volt, és saját lábon állás ide, vinnyogás oda, nyakló nélküli Fidesz-kampány közpénzből finanszírozása amoda, a magyar közbeszerzési rendszer korrupciós kockázatai miatt az Európai Unió visszatartja a pályázati pénzeket. Ennek következtében a maffiózók kormánya szeptember 7-én kénytelen volt felére csökkenteni a győztes pályázóknak járó hazai költségvetési előleget, ami azzal a járulékos haszonnal jár, hogy rengeteg beruházás bedőlhet. Nos, ha jól értettem, a senki által meg nem választott gaz brüsszelitákat nem nagyon hatotta meg például az sem, hogy a jelentős uniós forrásból megépült multifunkcionális felcsúti viccvasút igenis hozzájárul a hazaszeretet növekedéséhez.

Úgy vélem, amikor az Orbán-dinasztia saját lábán álló hazugságainak rendszere kártyavárként omlik a fejü(n)kre, szinte nem is fogjuk érteni, hogy a túróban működhetett ennyi ideig ez a valóságtól elhajlított, ótvar hazug rezsim. Most viszont még nem tartunk ott, hogy átmehessünk a hídon, ezért ha én ellenzéki párt lennék, akkor most teljes nem létező befolyásommal ezen a kérdésen lovagolnék. Azon, hogy miközben Orbán teli tüdőből azt hazudja, hogy ő senkinek nem adja oda a határőrizet jogát (amit nem mellesleg a kutya nem akar elvenni tőle), a háttérben korrupcióra szakosodott kormányzásának köszönhetően Magyarország elbeszélő jelen időben rengeteg olyan uniós forrástól esik el, amitől nem esne el, ha Orbán kormányának nem a korrupció lenne a legfőbb politikája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.