2018. szeptember 23., vasárnap

ELHARAPÓZOTT A KULTÚRHARC, VAGY FOGY A PÉNZ ÉS MEG KELL VEREKEDNI A KONCÉRT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.09.21.


Jó reggelt, riadó! Majdnem pánikba estem, mert még nem kelt fel a Nap. Aztán rájöttem, hogy alighanem fel fog kelni, de mivel még csak öt óra van amikor elkezdem átnézni a híreket és megírni a jóreggelt-posztot, neki még lehet aludnia.

Nem is tudom, hol kezdjem az izgalmasnál érdektelenebb híreket. Induljunk talán a túlvégről. Szakács Árpád kultúrharcos, a balliberális kultúrelnyomás elleni háború zászlóvivője és élmunkása, a Magyar Idők munkatársa interjút adott a PestiSrácoknak, erről pedig beszámolt a Magyar Idők. Jó. Szakács Árpád elmesélte, hogy bár a ballibek pezsgőt bontottak örömükben amikor az a hír kapott lábra, hogy ő befejezi a kultúrharcot, de vissza lehet dugni az üveget a hűtőbe, mert nem fejezi be. Tovább folytatja a Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozatot. Helyes, folytassa bátran. Szerintem senkit nem hoz lázas izgalomba a dolog, sem nem gyászol, sem nem ünnepel senki ebben az ügyben.

A Publicus Intézet felmérést készített a Vasárnapi Hírek megbízásából. Arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondolnak az emberek: a Sargentini-jelentés a kormányt, vagy Magyarországot ítéli el? A válaszadók többsége szerint a kormányról szól a jelentés, még a fideszesek fele is így gondolja. A diplomás válaszadók között 70 százalékos azok aránya, akik szerint a kormány működéséről szól a jelentés. Na, ezért veszélyes dolog a tanulás, de szerencsére fideszék már intézkedtek az ügyben a közoktatás lebutításával, a CEU elüldözésével, az MTA önállóságának elvételével, az egyetemi autonómia felszámolásával, a tankönyvválasztás megszüntetésével. Majd kevesebb lesz a rebellis gondolkodó és több lesz azok száma, akik bármikor képesek ügyesen elmondani egy imát két céllövészeti mutatvány között. Akár kézen állva is.

Alföldi Róbert alighanem ismét a fideszes lejáratóbrigád tűzvonalába kerül. A Financial Times hosszas cikket jelentetett meg a magyar kultúrharc nevű agybajról és megkérdezte Alföldit is ebben az ügyben. Ő pedig válaszolt. Ebből gondolom, hogy hamarosan lejáratócikkek sora fogja felütni randa kis fejecskéjét a Párt üzemegységeiben. Természetesen nem azt igyekeznek cáfolni, amit Alföldi állított, nem érveket fogunk hallani és olvasni, hanem azt, ami Orbán Viktor udvartartásának lényege: parttalan mocskot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.