2018. szeptember 23., vasárnap

ÉS AKKOR VLAGYIMIR PUTYIN EGY FÉLIDŐRE ELRABOLTA ORBÁN VIKTORT

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.09.23.


Naponta tíz családot lakoltatnak ki; befizette az Apple a gigantikus adótartozását, a McDonald's viszont megúszta a bírságot; elindult a 7. cikkely szerinti eljárás. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Naponta tíz család kerül utcára május óta, de ez csak a jéghegy csúcsa. Egy olyan nővel beszéltünk, akinek tíz napja maradt, hogy elhagyja a lak
ását – pontosabban papíron már nem is a saját lakását, mert az ingatlant elárverezték. A bank a hitelszerződés már évekkel ezelőtt felmondta, Hevesi Ágnes viszont állítja: nem kapott sem tájékoztatást, sem segítséget, hogy megfékezhesse az adóssággörgeteget. (Korábban egyébként azt is bemutattuk már, hogyan egyezkedhetnek a bankokkal a bajba jutott ügyfelek.)

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. havonta ír ki pályázatot úgynevezett tartaléklakásokra. Idén eddig 18 lakásba kerestek új bérlőket, ezekre 552 pályázat érkezett be, harmincszor annyi az igénylő, mint az állami lakás. Pedig itt nagyon szigorúak a feltételek, elsődlegesen már eleve a NET programban részt vevők pályázhatnak.

Az Európai Bíróság is fontos döntést hozott a héten: a nemzeti bíróságok vizsgálhatják, hogy a devizahiteleknél megfelelően tájékoztatták-e az ügyfeleket az árfolyamkockázatról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.