2018. szeptember 25., kedd

GARANCSI IS KÖZPÉNZBŐL FIZETI ORBÁN REPÜLÉSEIT, EGYÉBKÉNT AZ EGÉSZ VESZTEGETÉS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.09.25.


Nem tudja Orbán eldugni az egyre luxusabbá váló életvitelt, a Mészáros Lőrinc és más nevén futó yachtot és magánrepülőgépet. Az Átlátszó kiderítette, hogy milyen életet élnek a NER lovagjai, horvát és olasz tengerpartok, valamint meccsek közelében futnak össze a luxus járművek.

Egy ideig nem tudtak válaszolni arra, hogy Orbán mit keresett azzal a magánrepülőgéppel a Videoton meccsén, amelynek tulajdonosa ismeretlen, de ezer szállal köthető Orbánhoz és oligarcháihoz. Aztán megszületett a magyarázat: Garancsi István, a Videoton tulajdonosa a bőkezű támogató, aki magánrepülőgéppel luxusutakat finanszíroz Orbánnak.

Azt hitte a NER propaganda, hogy ezzel elhárította az ügyet és a gyanút, hogy Orbán maga a luxusyacht és a magánrepülőgép valódi tulajdonosa. Azt hiszik, hogy ezzel elhárították a jogos feltételezést, hogy Orbán közpénzből lopott luxusutakon repked. Ha Garancsi fizet, az nem közpénz. Csakhogy Garancsi pénzének forrása is az állami költségvetés. A TAO-pénz is közpénz, ezt még Orbán alkotmánybírósága is elismerte.

Továbbá Garancsi milliárdokban mérhető közpénzeket nyer ún. állami “közbeszerzések” alkalmával Orbán kormányától. Amikor ő fizet, akkor ebből fizet. Ez is a közvagyonból származik. Másrészt ez a tolvajbanda megfeledkezik arról, hogy egy miniszterelnököt nem vihet luxusrepülőutakra magánrepülőgépen olyan üzletember, aki állami közbeszerzéseken pénzt remél a miniszterelnök kormányától. Ez sima lefizetés, vesztegetés, korrupció.

A nemzetközi gyakorlatban az is vesztegetésnek minősül, ha egy orvos repülőjegyét kifizeti egy gyógyszergyár, ha nemzetközi konferenciára megy, mert az orvos érintett és érdekelt a gyógyszergyár termékeinek értékesítésben, forgalmazásában, betegeknek való ajánlásában és felhasználásában. Megszokott hír még ázsiai kormányok esetében is, hogy letartóztatják a miniszterelnököt és börtönre ítélik, mert nagy értékű ajándékot, kedvezményt fogadott el valamilyen cégtől vagy üzletembertől.

Garancsi az Orbán-kormány megrendeléseitől függ, amikor orbánnak ajándékot ad, akkor az korrupciós bűncselekmény. Mindkét fél részéről. Mindez csak akkor fontos, ha úgy tesz a sajtó, mintha ez egy valódi kormány lenne, nem egy szervezett bűnözői csoport, melyben Orbán és Garancsi ugyanannak az informális szervezetnek a tagja, Garancsi voltaképpen is Orbán végrehajtó embere, az ő pénzét kezeli.

Ezért ez az egész alapjáraton korrupciós bűncselekmény, de egy tisztességes ügyészségnek nagy értékre elkövetett szervezett bűnözői csoportban elkövetett rablás bűncselekményét kellene vizsgálni, ahol garancsi és Orbán ugyanannak a bűnszervezetnek a tagjai, akik csak eljátsszák, mintha közbeszerzést írnának ki, a másik pedig pályázik arra. Valójában előre leosztott szerepek vannak, szervezetten rabolják ki a közpénzt beruházásoknak álcázva.

Egy valódi nyomozás végeredménye az lehetne, hogy a valódi tulajdonos minden esetben Orbán, az oligarchái csak kezelik a rájuk bízott vagyont. A repülő is Orbáné. Ezt bizonyítani látszik a kegyvesztettek esete, akik azonnal elveszítenek mindent, ha Orbán utasításain túl tesznek valamit, önállóskodnak, vagy keresztbe tesznek neki. Valódi tulajdonosok esetén ez nem történhetne meg. Még a lefosztásuk utáni elvonulásuk is maffiaszerűen történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.