2018. szeptember 18., kedd

ÍGY GYŰLNEK A BIZONYÍTÉKOK AZ OROSZ KAVARÁSRÓL TRUMP KÖRÜL - IDŐVONALRA RAKTUK, MI DERÜLT KI EDDIG

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: VÁGVÖLGYI B. ANDRÁS
2018.09.18.


Az új elnök 2016. november 8-i megválasztása óta röpködnek az indulatok és az erős jelzős szerkezetek a Russian meddling, vagyis az amerikai választásokba történt orosz beavatkozás ügyében. És nem csak indulatok és jelzős szerkezetek, de három hivatalos vizsgálat is folyik az ügyben. A Képviselőház és a Szenátus illetékes bizottságai mellett az igazságügyi tárca egy volt FBI-igazgató különleges ügyészt is kinevezett Robert Mueller személyében, aki hatalmas és felkészült apparátussal vizsgálódik. Idővonalon az amerikai elnök, csapata és a hibridháborús beavatkozók cselekedetei döntően amerikai forrásokból. Vágvölgyi B. András összeállítása.

Ahogy múlik az idő, és lassan feléhez közeledik Donald Trump első elnökségi ciklusa, s szinte minden nap hallunk egy-egy hírfikarcot az egykori összeműködésről, trükközésről, hasznos lehet egy ilyen idővonal, mely segít az eseményeket rendszerbe szervezni. Pláne most, mikor résztvevők (James B. Comey) és bulvárszerzők (Michael Wolff) mellé egy igazi nagyágyú is bejelentkezett egy tényfeltáró könyvvel.

Bod Woodward nem akárki, legyen csak annyi elég róla, hogy a közelmúltban nyugdíjba vonult hollywoodi legenda, Robert Redford alakította mozivásznon – társát, Carl Bersteint pedig Dustin Hoffman –, és persze, hogy a Watergate-ről van szó, az egyetlen eddigi esetről, hogy amerikai elnöknek jogsértései miatt idő előtt távoznia kellett hivatalából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.