2018. szeptember 28., péntek

NEM ADJA KI A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM, MIBE KERÜLT A KÖRÖMI PONTONHÍD, CSAK 53 EZER FORINTÉRT

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: PUSZTAI LÁSZLÓ
2018.09.27.


Tállai András, akkor még NAV elnök elhíresült ötlete volt, hogy 2017-ben elintézte: lakóhelyén, Mezőkövesden a Mol a benzin árát 11 forinttal, míg a gázolajét 5 forinttal csökkentse. Az ötlet követőkre talált a megye más vidékein is. Koncz Ferenc szerencsi országgyűlési képviselő a magyar honvédség kasszáját pumpolta meg, sikerrel.

Amikor megkezdődött a kesznyéteni híd felújítása, úgy tervezték, hogy Girincsnél, a komp helyén épüljön meg egy katonai pontonhíd, azért, hogy ne kelljen 30-40 kilométert kerülniük azoknak, akik valamelyik tiszaújvárosi gyárba járnak dolgozni, vagy iskolába mennének a Sajó másik oldaláról. Aztán kiderült, az előző kormány honvédelmi minisztériuma pénzt kér az ideiglenes hídért.

Meg nem erősített hírek szerint 60-80 millióba került volna a telepítés és a fenntartás, amit senki nem akart megfizetni. Aztán történt valami, mert mégiscsak megépült a híd, csak nem Girincsen, hanem a jobb közlekedési adottságokkal rendelkező Körömben. A történet ismerősei szerint a változás mögött az áll, hogy a tervezés idején még fideszes jelölt Koncz Ferencet időközben megválasztották képviselőnek, ráadásul új emberek kerültek döntési pozícióba a Honvédelmi Minisztériumban is.

A szentesi műszaki hídász katonák aztán augusztus végén Körömben megépítették azt a pontonhidat, amely megkönnyíti a Sajón való átkelést arra az időszakra – a tervek szerint november közepéig –, amíg befejeződik a kesznyéteni híd felújítása. A katonai híd felépítése és bontása nem egyszeri költség, mert a működtetés folyamatos jelenlétet kíván a honvédségtől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.