2018. szeptember 13., csütörtök

ORBÁN STRASBOURGBAN ÉS A NÉMA TARTOMÁNY - AZ EMBER, AKI MÉG SOHA NEM HAZUDOTT, TEGNAP LESZAKÍTOTTA A MENNYEZETET

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: GOMPERZ TAMÁS
2018.09.12.


Orbán ezt állította tegnap Strasbourgban: "Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk."

Hevenyészett felsorolás következik a teljesség igénye nélkül:

1. Alkotmánybíróság

Az AB 2010 őszén alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a végkielégítésekre utólagosan kivetett 98 százalékos különadót. Válaszul a fideszes parlamenti többség (Török Gábor: a kétharmad nem veszély, hanem lehetőség) gyorsabban hallgattatta el az Alkotmánybíróságot, mint ahogy Polt Péter fel tudná olvasni a korrupció miatt elítélt kormánypárti politikusok névsorát.

2. Földrajzinév-bizottság

Ennek a testületnek az volt a feladata, hogy a magyarországi földrajzi neveket hivatalosan megállapítsa. 2011 márciusában a magát valami miatt konzervatívnak tituláló forradalmi kormány kitalálta, hogy a Ferihegyi repülőtér új neve Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér legyen. A bizottság azonban megőrzésre méltónak tartotta (lásd még hagyománytisztelet) a Ferihegy nevet, ezért a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy elnevezést támogatta.

Az egyet nem értést a kormány azonnal megtorolta. Több tagot eltávolítottak a bizottságból, a vezetőt leváltották, egyeseket a bizottságtól független munkahelyükről is elküldtek. Az államigazgatás valamennyi szereplője levonta a történet erkölcsi tanulságait, azóta pisszenés sem hallik, mindenki olyan néma lett, mint a nyilatkozatadásról letiltott egyszeri kórházigazgató csoportos felmondás idején.

3. Média

Egyetértett a kormánnyal a Népszabadság? Nem. Elhallgatták? El. Innen nézve a sohasem szó a fenti idézetben egy kicsit dózsalászlósra sikerült. Azóta a Magyar Nemzetet is kivégezték. A szórványos egyet nem értését legfeljebb aggódó kritikákkal kifejező Heti Választ megszüntették.

Az Origót, a TV2-t, a Figyelőt és az összes vidéki lap szerkesztőségét megszállták, ezekben az egyet nem értésnek még a csíráját is elfojtották. A független Hír tévé újságíróit (Szöllősi Györgyi, Bodacz Balázs, Kálmán Olga, Lampé Ágnes, György Zsombor, Teszári Nóra, Láng Balázs, Dévényi István) és a pártsemleges közszolgálati média munkatársait (Mészáros Antónia, Krizsó Szilvia, D. Bányász Gergő) elüldözték.

Kele János szakkommentátornak mindössze annyi volt a bűne, hogy nem lelkesedett a miniszterelnök legújabb ruhaipari vállalkozásáért. Hamarabb zavarták le a pályáról, mint Messit a magyarok elleni meccséről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.