2018. szeptember 24., hétfő

ORBÁN VIKTOR, A MAGÁNREPÜLŐGÉP, A LUXUSJACHT, ÉS A MÉSZÁROS-KLÁN, HOL NYARALTAK AZ IDÉN NYÁRON


ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.09.24.


Idén nyáron sokáig követtük két exkluzív jármű, egy magánrepülőgép és egy luxusjacht útját szerte Európában, és közben a magyar kormányzat és holdudvara különböző szereplőire bukkantunk. Lefotóztuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után. Lefotóztuk, hogy ugyanez a gép később Mészáros Lőrinc lányát, és a ZTE tulajdonosát hozta Ferihegyre. Drónvideót készítettünk arról, hogy Mészáros üzlettársa, Szíjj László, valamint egy kormánybiztos, és Homolya Róbert MÁV-elnök ugyanazzal a luxusjachttal hajókázik az Adrián, amin korábban Mészáros Lőrinc pihent. Térképre tettük a luxusjacht és a magánrepülő összes eddigi útját, és kiderült, hogy elég sokszor keresztezték egymást, például az elmúlt két hónapban ötször voltak azonos időpontban Rijekában (Fiume).

Július elején a Mércén jelent meg egy fotó, amin Mészáros Lőrinc az olaszországi Porto di Ischia kikötőjében ül a Lady Mrd nevű luxusjacht fedélzetén. A hírnek nem lett különösebb visszhangja a hazai sajtóban, de a mi érdeklődésünket felkeltette a fideszes elithez köthető újabb drága vagyontárgy. Ekkor ugyanis már hosszú ideje volt figyelmünk középpontjában egy luxusrepülő.

Heteken át követtük a jacht és a magángép útjait, amelyek sokszor keresztezték egymást. Kutatásunk során felbukkant Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Mészáros Lőrinc köre, és a NER több más szereplője is. Fotókon, videókon, térképeken és infografikákon mutatjuk nyomozásunk eredményeit.

Lady Mrd, a 7 milliárd forintos luxusjacht

2015-ben a Benetti olaszországi gyárában építették a Benetti Crystal 140 típusú jachtot, amelynek hosszúsága 42, a szélessége 9 méter. A hajó 5 kabinjában 10 vendég fér el, és az utasok kényelmét 7 fős legénység szolgálja. A háromszintes luxusjacht legfelső, úgynevezett “napozó” részén jacuzzi és medence is a vendégek rendelkezésére áll.

Ebben a galériában, vagy az alábbi videót megnézve pár pillanatig mindenki Mészáros Lőrincnek érezheti magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.