2018. szeptember 26., szerda

SIRATJÁK A MÚLTAT A LAKÁSPIAC EGYKORI HIÉNÁI, ELKÍSÉRTÜK ŐKET EGY VADÁSZATRA

HVG ONLINE
Szerző: BALLA GYÖRGYI
2018.09.26.


Tíz évvel ezelőtt vezették be az online árverést, előbb csak ingóságokra, majd üzletrészekre és ingatlanokra is lehetett licitálni. Az állam és az e-árverésben fantáziát látó bankok szerint a rendszer kiállta a próbát: átlátható. Megnéztük, milyen az, amikor egy lakást árverez a NAV.

„Jó napot kívánok! Hozzánk jöttek?” – veti oda sietve egy nő, miközben parkolunk. Egy vidéki nagyvárosban, annak is a családi házas, parkkal, játszótérrel, sportpályával, garázssorral tarkított részén vagyunk. Ott, ahol még köszönnek egymásnak az emberek: „Jó napot, a szomszédba megyünk”.

Kutya ugat a szemközti, muskátlis erkélyen, gyanúsan méreget. A ház többemeletes, a hatvanas, talán a hetvenes években épülhetett. Rajtunk kívül még öten ácsorognak tétován a bejárat előtt, közülük ketten az adóhivatal munkatársai. Hamarosan lakásárverés előtti megtekintés lesz. Az ingatlant a NAV internetes oldaláról véletlenszerűen választottuk ki, és úgy jelentkeztünk be a megtekintésre, mint érdeklődők, lehetséges vásárlók...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.