2018. szeptember 25., kedd

UTAZÁS A REJTETT SZIGETEKRE

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Gábor
2018.09.25.


Gábortól már megszokhattuk, hogy érdekesebbnél érdekesebb kalandokban keveredik, járt már a legélhetetlenebb orosz városokban és volt már kakaótúrán Nicaraguában. Most sem akármilyen élmények következnek, hiszen a Balti-tenger világtól elzárt orosz szigeteit járta meg. Már az elindulás sem kicsit volt kalandos, a sorozat (mert az lesz belőle) első része erről szól. (Jó sok kedvcsináló képpel előre is…)

Ez az út mondhatjuk, hogy szembejött velem: a Balti-tenger rejtett, nem igazán látogatható, fizikailag is rettenetesen nehezen megközelíthető szigeteire nem terveztem sosem az utazást.

Illetve ez így nem teljesen igaz, mert kb. 2-3 éve láttam egy filmet a jutyubon bizonyos "Nagy-Tyutyersz" szigetről, amit a mai napig háborús ereklyék milliói "díszítenek", és az egész sziget alá van aknázva a németek által.

A Kuril-szigeteki túrám után nagyon vágytam egy újabb ilyen helyre. Tudni kell, hogy a II. világháborúban itt nagyon heves harcok folytak, ide-oda foglalták, majd csatolgatták a szigeteket, ezért lényegében a nem oroszos elnevezések, meg a harci állapotok.

Mutatták, hogy önkénteseket toboroznak a sziget aknamentesítésére és harci eszközök összegyűjtésére, lomtalanításra, amire rá is kaptam gyorsan, de végül mégsem jelentkeztem, mivel 1. gondolom külföldiként biztos nem engedtek volna be 2. egy hónaposak voltak az utak, annyit meg nem tudok rászánni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.