2018. szeptember 25., kedd

KÖZPÉNZMAFFIÓZÓK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.09.24.


Szép jó estét mindenkinek! A mai nap elég sok hír érkezett a NER háza tájáról, így hát essünk is neki. Kora reggel érkezett az Átlátszó leleplező cikke, mely a NER lovagok luxusútjaival foglalkozik. Azzal, hogy Orbán Viktor és haverjai hogy utaznak havi rendszerességgel milliárdos magángépekkel és yachtokkal Európa szerte. A cikkben leírtak nem hiszem, hogy sokak számára túl sok meglepetést tartogattak volna, azonban eddig igen kevés bizonyíték volt arra, hogy Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és még egy jópár kivételezett oligarcha az EU, valamint a magyar adófizetők pénzén járja körbe fél Európát. A cikket mindenképpen érdemes elolvasni, ugyanis az Átlátszó csapata hónapok munkájával bizonyította be azt, amit sokan tudni véltünk. Az Átlátszó cikkével kapcsolatban a Népszava megkereste a Miniszterelnöki Sajtóirodát, hogy felvilágosítást kapjanak, Orbán Viktor mégis miből repked magángépen Európa szerte, melyre a következő választ kapták:

Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.

Orbán Viktor tehát ismét csak vendég volt, így luxusutazásai nem tartoznak senkire. Hasonló módon védekeztek Semjén Zsolt ügyében is, akinek több milliós útját és vadászatát szintén jó barátja állta. Az viszont nem mellékes, hogy a Vidi tulajdonosa, Garancsi István cégei, valamint focicsapata adóforintok millióiból gazdálkodik. Az adóforintok pedig, mint azt jól tudjuk, közpénznek minősülnek, amelyeknek elköltését – egy jogállamban legalábbis – meg kell magyarázni. Úgy tűnik, Magyarországon Orbán Viktornak és eltartottjainak semmit sem kell megmagyarázniuk, kiváltképp úgy nem, hogy a NAV, valamint Polt Péter is szépen kiszolgálja a hatalmat.

Bizonyára sokan emlékeznek még Orbán Viktornak az EP-ben hetekkel ezelőtt elmondott szavaira, miszerint:

"Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk."

Nos, a kormányfő nem volt sokáig hű kijelentéséhez, ugyanis a mai napon kiderült, a kormányközeli Századvég Alapítványnak nem tetsző tanulmányok miatt eltávolították az internetről a Századvég folyóirat legújabb számát, majd kirúgták a szerkesztőséget. Vagyis pontosan az történt, aminek Orbán Viktor az ellenkezőjéről hadovált nem sokkal több mint egy héttel ezelőtt. Tehát mondhatjuk azt, hogy Orbán Viktor hazudik. Hazudik a magyar parlamentben és hazudik az unió parlamentjében is. Miután kirúgták a szerkesztőséget, megszabtak egy új irányvonalat is, amely szerint a lap új feladata a kormány irányvonalának támogatása lesz. A kormány irányvonala pedig nem más, mint a hazugságok futószalagon gyártása, amiben úgy tűnik a Századvég nem volt eléggé partner...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.