2018. október 23., kedd

AZ ATV HÍRIGAZGATÓJA MOSTANTÓL KÉZRÁTÉTELLEL GYÓGYÍT IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.10.22.


Marilyn Hickey, amerikai tévéevangélista prédikátor volt október 20-án a Hit Gyülekezete vendége. Az amerikai prédikátornő az este folyamán színpadra hívta Németh S. Szilárdot, az ATV hírigazgatóját és vezérigazgató-helyettesét, Németh Sándor vezető lelkész fiát, és a “Szentlélek indíttatására” hivatkozva gyógyító csodatevő erővel ruházta (“kente”) fel.

Marilyn Hickey azt mondta az ATV hírigazgatójának, hogy “Isten akar használni a csodák területén, a gyógyulásban. Különleges dolgokat fogsz megtapasztalni, emberek fognak felállni a tolószékből, és mentálisan helyreállnak. Démonok fognak kimenni, ettől az estétől kezdve. Különleges keneted van a csodákhoz, a Jézus nevében, Ámen.”

Az evangéliumi pünkösdi-karizmatikus mozgalomban különös jelentőséget tulajdonítanak az efféle “felkenetésnek”, amikor karizmatikus tekintélynek tartott szolgáló valakit felken a szolgálatra. Ez Isten tekintélyével ruház fel embereket a többi hívő előtt, s természetfölötti képességeket tulajdonít nekik a gyülekezet előtt.

Marilyn Hickey olyan tekintélynek számít ezekben a karizmatikus körökben, hogy az általa való “felkenetés” Németh S. Szilárdot alkalmassá teszi az egyházi szolgálatra, s a hívőknek demonstrálja, hogy Németh S. Szilárd Isten által kiválasztott, kinevezett, és felhatalmazott embere, akinek prófétálás és Marilyn Hickey kézrátevése által legitim szolgálata, hatalma van a gyülekezetben. Mostantól “legitim” vezetője lehet a Hit Gyülekezetének.

Mindez természetesen akkor igaz, ha valóban a Szentlélek sugalmazására történt ez, nem a szolgálatért járó nem kevés pénz iránti hála vagy a barátság megnyilvánulása a Németh család felé. Különösen, ha nem maga Németh Sándor buzdította fel a Szentlélek helyett az amerikai prófétanőt, hogy a gyülekezet szemei előtt kijelölje és Isten nevében “felkenje” a fiát az utódlásra.

Ez utóbbi sem kizárt, mivel egyre kevesebben élnek azok közül az amerikai tévéevangélista veteránok közül, akik Németh Sándor életútját végigkísérték, elismert tekintélyek volnának a Hit Gyülekezetében, és aki Budapesten, a gyülekezet tagjai előtt “kenhetnék fel” a kijelölt utódot. Ahhoz, hogy Németh Sándor után bárki átvegye a gyülekezetet, valamely Istennek tulajdonított elhívásnak, felkenetésnek kell lennie, amit egy külső tekintély hitelesít.

Marilyn Hickey, ha esetleg bejelentette, hogy nem jön többet Budapestre, ez utolsó alkalom volt arra, hogy Németh kijelölje az utódját a fiában, s egy olyan nyilvános felkenetést adjon a számára, amely hivatkozási alap lehet (“Hickey felkente, Isten elhívta”) a gyülekezetben, hogy a Hit Gyülekezetét a vagyonnal, a milliárdokat érő ingatlanokkal együtt átvegye, és az a Németh-család kezében maradjon.

Németh S. Szilárd az ATV hírigazgatójaként felügyeli azt, hogy a televízió az apja akarata szerint működjön, és apja befolyásolási szándékát hajtsa végre a közvéleményben. Az apja közismerten Donald Trump és Orbán Viktor nagy rajongója, a liberális demokráciát ellenzi, és a fia feladata az, hogy ezt az értékrendet, érdeket észrevétlenül képviselje az ellenzéki címkével ellátott Orbán-párti ATV-ben.

Mivel Németh Sándornak csak egy fia van, ezért kénytelen ezt az egy gyerekét utódjának kinevezni a Hit Gyülekezete élére is, különben a Hit Gyülekezete ezer részre szakad és az ebek harmincadjára jut, a felépített birodalom összeomlik, a vagyontárgyak kicsúszhatnak a család kezéből. Ezért van jelentősége ennek a “felkenetésnek”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.