2018. október 31., szerda

ÉPÜL, SZÉPÜL AZ ORSZÁG. EGY PÁRHUZAMOS VALÓSÁGBAN LEGALÁBBIS BIZTOSAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.10.31.


Szép jó estét mindenkinek! Kövér László házmester beszédet mondott a Tisza István miniszterelnök halálának 100. évfordulója alkalmából tartott szerdai budapesti koszorúzáson. Beszédének persze sok köze nem volt Tisza Istvánhoz – ezt Orbántól tanulhatta, aki 56-ra emlékezve, de még március 15-én is úgy tud migránsozni, mint senki más e kicsiny hazában -, volt köze viszont egy kötelező fideszes történelemhamisításhoz. Nem titkolt vágya ez az Orbán-kormánynak, így nincs is abban semmi meglepő, hogy a miniszterelnök úr ivócimborája harcostársa is büszkén beszél erről Tisza István halálának 100. évfordulóján. Lássuk, mit is mondott Kövér:

"Végre rehabilitálni kell múltunkat, és újra kell fogalmaznunk az elmúlt több mint ezer esztendőt, különösen a 20. századi történelmet, annak érdekében hogy helyesen lássuk a ma kihívásait is."

"… Itt az ideje, hogy végre megpróbáljuk magunk értelmezni a történelmünket és visszavenni azt, ami a miénk."

Valóban, Horthy rehabilitálása például tökéletesen sínen van. Még szerencse, hogy Kövér nem magányosan tartotta beszédét, ott volt a nagyfőnök Orbán is, aki szintén elmondta, amit a haza megkövetelt. Mégpedig azt, hogy:

"Meg kell becsülni, hogy Magyarországnak ma van szuverenitása, saját útja, erős gazdasága, határokon átívelő nemzeti összetartozása, és vannak erős szövetségesei".

Jó tudni, kedves Viktor, jó tudni. Út mondjuk minden bizonnyal van. Út a szakadék felé, melyet Habonyok, Mészárosok és Rogánok építenek nagy boldogan. Olyan út ez, amely nem a fejlődés irányába, hanem a pusztulás felé vezet. Miközben az Unió eurómilliárdokat önt a magyar gazdaságba, addig egy tucat vállalkozó és gázszerelő ezt a pénzt a saját külföldi bankszámlájára játssza át. Minden egyes forint, ami ezeknél a figuráknál köt ki, magyar emberek millióit illette volna meg. Egy történelmi lehetőségtől fosztja most meg az Orbán-kormány a magyar népet, mely lehetőség talán már soha többet nem lesz elérhető. Hogy Orbán mely erős szövetségesekről beszélt, azt nem tudom, mivel Kazahsztán, vagy Azerbajdzsán ugyan lehet hogy szövetségesünk, de erősnek nevezni minimum érdekes. Határokon átívelő nemzeti összetartozásunkról pedig jobb ha szót sem ejtek, bár bőven lenne miről beszélni.

Nem elég, hogy a hazai egészségügy romokban hever, de hamarosan az oktatási rendszer is felzárkózik. Kiderült ugyanis, hogy az ország legnagyobb egyeteme, az ELTE elég komoly anyagi nehézségekkel küzd. Szóban elvégzett kísérletek, diákok által boncolási gyakorlatra bevitt giliszták, és a sor folytatható. Az egészségügyhöz hasonló problémákkal küzd az ország legnagyobb egyeteme, mely így képtelen a legmagasabb színvonalon oktatni. Ezzel azonban messze nincs egyedül az ELTE, a SOTE ugyanis hasonló cipőben jár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése