2018. október 11., csütörtök

GARANCSI ISTVÁNHOZ NAGYON HASONLÍTÓ UTAS JÁRT A LADY MRD LUXUSJACHT FEDÉLZETÉN IDÉN MÁJUSBAN

ÁTLÁTSZÓ / FELCSÚT TRAVEL CLUB
Szerző: ERDÉLYI KATALIN, BÁTORFY ATTILA
2018.10.10.


Május végén egy spotter fotózta le a horvátországi Cavtat kikötőjében a 7 milliárd forintos luxusjachtot, és a fedélzeten tartózkodó embereket. A társaság egyik tagja Mészáros Lőrincre, egy másik pedig Garancsi Istvánra hasonlít. Az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt OE-LEM lajstromszámú magánrepülő is ott volt Cavtatban akkor, amikor a Lady Mrd luxusjacht.

A szeptember 24-én publikált, nagy vihart kavart magánrepülős-luxusjachtos cikkünkben, és a mögötte lévő több hónapos kutatómunkáról szóló, „hogyan készült” beszámolónkban is leírtuk, hogy az OE-LEM magánrepülőgép és a Lady Mrd luxusjacht útjait nyilvánosan elérhető, úgynevezett “tracker”, vagyis hajó-, és repülőgép-követő oldalak segítségével követtük.

Azt is leírtuk, hogy a repülőrajongók és a hajókedvelők között is vannak a világ minden táján úgynevezett „spotterek”, akik kijárnak egy-egy repülőtérhez vagy kikötőbe fotózni, majd nyilvános oldalakon közzéteszik a fényképeiket az ott megörökített járművekről.

Praktikus módon elegyíti a kettőt az egyik hajófigyelő oldal, a MarineTraffic, ahol az útvonal-adatok mellett spotterfotók is elérhetők. Ezen a honlapon a Lady Mrd nevű luxusjachtról is van fent négy fénykép. Az egyik fotón a Lady Mrd fedélzetén tartózkodó emberek is látszanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.