2018. október 11., csütörtök

MÉSZÁROS GYEREKEINEK A LEPATTANÓ JUTOTT: CSAK 5,3 MILLIÁRDBÓL ÉPÍTENEK STADIONT ÉRDEN

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2018.10.11.


NB III-as csapat kapja a létesítményt, ami a tervezettnél több mint másfélszer több közpénzt emészt fel. A szomszédjában uszoda, kézilabdapálya és jéghoki-csarnok is helyet kapott.

A korábban emlegetett összegnél jóval drágábban épül Érden stadion és multifunkcionális sportközpont – derül ki egy a közbeszerzési adatbázisba feltöltött dokumentumból, amit a G7 szúrt ki. A létesítményre a Modern Városok Program keretében

eredetileg 3,3 milliárd forintot különített el a kormány, ám a beruházás miatt kiírt közbeszerzésre beérkező legalacsonyabb ajánlat is 5,3 milliárd forint volt.

A két szakaszra bontott fejlesztést a Mészáros Lőrinc gyermekei által tulajdonolt Fejér-B.Á.L. Zrt. és a szintén kormányközeli Épkar Zrt. alkotta konzorcium nyerte el. Bár mindkét cég szépen gyarapodott az elmúlt években, az ötmilliárdos megbízás elég jelentősnek számít az életükben a portál szerint. Különösen igaz ez a Mészáros két lánya és fia tulajdonában lévő, három éve alapított felcsúti vállalkozásra, amelynek még tavalyi teljes árbevétele is csak a duplája volt ennek az összegnek.

A beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé is nyilvánította a kormány, bár a megvalósításban 2016 óta így sem volt lényegi előrelépés.


Az új csarnokban lesz egy tenisz-, négy squash- és egy műfüves focipálya is, illetve közvetlenül hozzá csatlakozik majd egy fedetlen teniszpálya. Lesz egy 100-140 fős vendéglátóegység is, ám a jelek szerint kimarad a korábban ígért wellness-részleg. A kiszemelt területtől egyébként légvonalban nagyjából 600 méterre található az Érd Aréna, amiben uszoda és kézilabdapálya is van. A komplexum mellett ráadásul épp most húznak fel egy jégcsarnokot is, ahol a jövőben elvileg hokimeccseket is játszhatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.