2018. október 10., szerda

NA DE HOVA TŰNT LÉVAI ANIKÓ?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.10.09.


Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor és diktátor barátja végre újra találkozhatott, ezúttal Budapest szívében, a felújított Gül Baba türbéjében. Természetesen a fél várost lezárták azért, hogy nehogy valaki bosszút álljon a török diktátoron, aki nem olyan régen vérbe fojtott egy állítólagos katonai puccsot, majd az abban állítólag résztvevőket – gyakorlatilag az ellenségeit – könyörtelenül megbüntette. Kivégeztetni csakis azért nem sikerült őket, mert Törökországban már nincs érvényben a halálbüntetés. Erdogan pedig szívesen megtette volna. Megoldotta viszont másképp, 104 embert, akiket a puccsban való részvételben bűnösnek talált, életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt, nem beszélve azokról a tízezrekről, akik életét bosszúból teljesen ellehetetlenítette.

Nos, ez az államférfi találkozott ma a mi Viktorunkkal, hogy gazdasági egyeztetéseket folytassanak. Voltak nagyon fontos nyilatkozatok, amikben szó volt bevándorlásról, magyar gazdasági csodáról és Brexitről. A tervek szerint a két ország közötti kapcsolat a találkozót követően még jobban el fog mélyülni, ami nekünk csak jó lehet. Vagyis hát Orbán jó barátjának Adnan Polat, török oligarchának biztosan, aki milliárdos beruházások sorát hajtja végre idehaza. Orbán Viktor kedves felesége, Lévai Anikó valamiért nem tudott megjelenni ezen a nevezetes eseményen, ami úgy tűnik kezd egyre normálisabbá válni. Pedig talán illett volna, hiszen Erdogan a feleségével érkezett.

Azt pedig, hogy mennyire fontos Orbánéknak egy Magyarországra érkező diktátor biztonsága, tökéletesen mutatja az Index által bemutatott rendőri üldözés. Fiatalok egy csoportja ugyanis megpróbált eljutni Gül Baba türbéjéhez, ahol az Identitás Generáció már nagyban tüntetett. Ezt azonban a rend éber őrei nem engedhették, ezért előbb az utcán kísérték végig a legalább 15 fős társaságot, majd buszra szállva tovább követték őket, mert hát mégiscsak fő a biztonság. Meg a krumpli. A teljes történetet itt el lehet olvasni, érdemes.

Közben tovább bonyolódik a kirúgott szívsebész ügye, akit immár a teljes kormány megpróbál úgy feltüntetni, mintha nem pont a politikai játszma, hanem az ő szakmai hibája okozta volna egykori betege napokkal ezelőtti halálát. Már a parlamentben is téma volt az eset, ahol Gulyás Gergely azt állította: egy minisztériumi vizsgálat már megállapította, hogy az orvos mulasztott és egy beteg nem azért halt meg, mert a Kardiológiai Intézet elbocsátotta a szívsebészt. Ezt a minisztérium úgy állapította meg, hogy az orvost meg sem kérdezték az esettel kapcsolatban.

Székely László azonban nem maradt csöndben, hanem felkereste az Indexet, hogy elmondja az ő álláspontját is, ha már Gulyás Gergelyéknek nem volt ideje ezt megkérdezni. Álljon hát itt Székely László véleménye:

Tudtommal csak a GOKI Felnőtt- és Csecsemő Szívsebészeti Osztálya együttesen rendelkezik olyan speciális gyakorlattal és tudásbázissal, ami ennek a típusú betegségnek az ellátásával kapcsolatosan alapvető. A beteggel és betegséggel kapcsolatban nem szeretnék semmilyen részletezést tenni az erre hivatott szakmai fórumokon kívül, ám mindenképpen szeretném leszögezni, nagyon nehéz – objektíven talán nem is lehet – olyan szívsebészt találni Magyarországon, aki ilyen típusú betegség, ilyen típusú szövődményének a kezelésével, vagy a betegség progressziójával kapcsolatosan saját gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezne. Még az amerikai és az európai ajánlások sem adnak konkrét útmutatót ennek a betegségnek a pontos időzítésével, illetve ellátásával kapcsolatban, nemhogy egy ad hoc összehívott bizottság azonnali véleménye irányadó lehetne az ominózus esetben.

Hogy ez mit is jelent pontosan? Gulyás Gergely ismét hazudik, aminek célja az elismert szakember lejáratása. Képtelenek beismerni, hogy a kórház egyik betegének azért kellett meghalnia, mert Kásler Miklósnak fontosabb volt a saját hatalma fitogtatása, mintsem egy ember élete. Itt tartunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.