2018. október 14., vasárnap

ORBÁN NEMZETI ÜGYE

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.10.13.


Derűs estét mindenkinek! Remélem, mindenki élvezte a szombati munkanapot, akinek amúgy ilyenkor nem szokott része lenni ebben a remek vívmányban. De semmi gond, holnap teljes értékű vasárnap lesz, ki lehet heverni a hetet még mielőtt ránk szakadna a hétfő.

Ahogy azt már megszokhattuk, minden nap tartogat valami újabb csodát. Napról napra fejlődünk. Visszafelé. Most ott tartunk, hogy a keresztényi gyökerekből sarjadzó kormány még módosított egyet a bevezetés előtti pillanatban az új törvényen, amely büntetni rendeli a hajléktalanságot, valamint lehetővé teszi a hajléktalanok ingóságainak megsemmisítését. Persze csak azokat az ingóságokat semmisítik meg, amelyek valamely ok miatt nem tárolhatóak. Aki látott már hajléktalant, az körülbelül tisztában lehet azzal, hogy a holmijuk ránézésre tárolásra alkalmatlannak minősülhet, például fertőzésveszély miatt. Eddig a törvénytervezetben szerepeltek kivételek, például a személyes iratok, gyógyászati segédeszközök, fényképek. Na, ez került ki a bevezetés előtti pillanatban, innentől a szerencsétlen mankóját, szemüvegét, okmányait, családi fényképét is el lehet égetni bátran. Mindent, ami még az emberi léthez köti.

Ehhez képest szerencsére van olyan, akinek fajsúlyosabb problémái vannak, mint egy utolsó fotó abból az időből, amikor még emberszámba vették az egykori apát, anyát, testvért, gyereket. A Népszava információi szerint még az is lehet, hogy összevonják az Echo TV-t és a Hír TV-t. És ha így lesz, sok embert ki fognak rúgni, ezért most pánik van. Én csak abban bízom, hogy Bayer Zsolt töretlenül marad a helyén és a többi őstehetség is megmondja a tutit. Nélkülük olyan lenne ez az ország, mint egy teve balettcipő nélkül.

Félő, hogy az írott pártpropaganda oldalaknál is lesz némi átrendeződés és én már előre rettegek, hogy nem fogunk időben értesülni a fajsúlyos dolgokról. Például arról, hogy Angela Merkel megbukott. És Macron is. Végük van, mint a botnak. Aztán arról sem fogunk tudni, hogy Bono azért támadja Orbán Viktort, mert szar énekes és ráadásul Soros György embere is. Ő is. Arról sem fogunk tudni, hogy a Facebook direkt a maradi jobboldali konzerveket támadja és hogy Soros György irányítja azt is, meg a Jobbikot is. Belegondolni is szörnyű, mi mindenről maradnánk le, ha a szokásos fideszes szakértelemmel nem csak az oktatást, kultúrát, sportot, egészségügyet, versenyszférát, szolgáltatószektort barmolnák szét, hanem a saját propagandájukat is. Akkor aztán mehetne vissza a balettbe ugrálni mindenki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.