2018. október 11., csütörtök

ORBANESCU

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Kindest Regards
2018.10.11.



A minap megnéztem a youtube-on pár anyagot Ceasusescuról. Nem csak a perét és a kivégzését, azok a felvételek ezerszám keringenek a neten, semmi novum nincs bennük. Arra voltam inkább kíváncsi, honnan s miképp indult, hogyan lett az, aki/ami.

Hát kérem szépen, a párhuzam vérfagyasztó. Adott egy iskolásfiú, akinek az apjával való kapcsolata rémes, ő ellenben semmihez nem érez ambíciót, csak az uralkodáshoz. Ahogy cseperedik, törleszkedik ehhez, szolgálja amazt, hogy előrébb juthasson. Hatalomhoz jutván pedig… egyre jobban elszakad a valóságtól. Egyre kevesebb szakembert tűr meg maga körül, hamarosan csak bólogató kutyák veszik körül. Akik egymást is figyelik, miközben minden erejükkel hatalomban tartják a főnöküket, hiszen tisztában vannak vele, hogy jólétük tőle függ.

Hogy a népet megnyugtassa, elhiteti vele, hogy veszély fenyegeti, amitől csakis és kizárólag ő mentheti meg, ő védheti meg, mert erre született, és mert nagyobb államférfi nem született vagy 500 éve. Az oktatást és az egészségügyet a teljes összeomlásba löki – egyszerűen nem érdekli ezek sorsa, nem is ért ezekhez -, a nép egyre jobban nyomorog, ezrek halnak meg teljesen értelmetlenül, de az istenadta nép nem mer fellépni….hiszen veszélyben van, amitől csak a géniuszok géniusza védheti meg, jaj, mi lenne a néppel a géniusz nélkül! A “géniusz” persze nem véd senkit senkitől, nincs is kitől, de az oktondi nép ezt nem tudja. A géniusz ehelyett elképzelhetetlen vagyont halmoz fel – mialatt a nép vagy eszik, vagy sem, de beteg ne legyen, mert akkor szinte biztos a halál – sorra járja a külföldi udvartartásokat, és ahol valami megtetszik neki, azt átveszi – akár bírja azt az ország, akár nem. A géniusznak még a hobbija is felülír mindent, ezrek életét is akár….

Hát ez Orbán….ja, nem, Ceausescuról írtam…ja, mégse….ááá, tökmindegy! UGYANIS MINDEZ MINDKETTŐRE IGAZ! Az egyezés elképesztő. Az egyetlen különbség köztük az, hogy Ceausescu sokkal inkább a nyílt, erőszakos terrort alkalmazta, Orbán pedig inkább lelki és egzisztenciális terrorhoz folyamodik. De vajon ez a különbség lényegi különbség?

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.