2018. október 12., péntek

ORBÁNNAK ÍGÉRTE PUTYIN KÁRPÁTALJÁT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.10.11.


Nem az első eset lenne, amikor a fasisztoid keresztény-nemzeti kurzus területekért cserébe egy diktatórikus világhatalom szolgálatába szegődik. Hitler visszaadta Erdélyt Horthynak és ez elégséges indok volt egy embertelen, népirtó rezsim kiszolgálására.

Rémesen emlékeztet az Ukrajnával egyre élesebbé váló konfliktus erre, amelyet a magyar külügy szándékosan generál és élez. Az ukrán külügy nagyon helyesen látja, hogy Orbán kormánya úgy viselkedik, mintha Kárpátalja máris Magyarország területe lenne. Ezt sem lehet egyedülállónak nevezni, mert ezek ugyanígy viselkednek Erdélyben és a Vajdaságban is. Erdélybe “haza” járnak, és a román kormány rendkívül türelmes és elnéző velük.

Ami viszont Ukrajnával zajlik, az sokkal több ennél. Magyarország provokatívan ad magyar útleveleket a kárpátaljaiaknak, amivel sérti az ukrán törvényeket s Ukrajna szuverenitását. Ukrajna teljesen érthető okokból nem engedélyezi polgárainak a kettős állampolgárságot. A Krím elfoglalásának indoka az volt, hogy az ottani orosz állampolgárok kérték a bevonulást.

Mióta Putyin ukrán bábkormánya megbukott, háborús helyzet van Ukrajna és Oroszország között. Ha Ukrajna lehetővé tenné a kettős állampolgárságot, az oroszok azonnal útlevelet adnának fél Ukrajnának és erre hivatkozva bármikor elfoglalnák az országot, ami még így sem kizárt. A fenyegetés állandó.

Az ukránok jogosan kifogásolják a magyar útleveleket is, mert amögött is szeparatista törekvések és nacionalista indítékok állnak. Magyarország magatartása az oroszokkal való szövetség látszatát kelti Ukrajnával szemben. Az ukránoknak abban is igazuk van, hogy kifogásolják “a Kárpátalja fejlesztéséért felelős kormánybiztosi tisztség” létrehozását.

A magyarok vajon mit szólnának, ha Bukarestben létrehoznának egy hasonló, “Budapest fejlesztéséért felelős kormánybiztosi tisztséget”? De a magyar útlevelek illegális átadása ukrán állampolgároknak sérti Ukrajna törvényeit. Ezért a magyar külügy paprikajancsija, Szijjártó Péter kazah díszdoktor, hiába hazudozik, hogy az ukrán politika mélyre süllyedt, mert a magyar politika süllyedt mindennél mélyebbre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése