2018. október 30., kedd

"SIMI, BAJ LESZ EBBŐL": A BÉKÉSI FIDESZESEK BOSSZÚJÁRÓL SUTTOGNAK SIMONKA-ÜGYBEN

HVG ONLINE
Szerző: SZLAVKOVITS RITA
2018.10.30.


A Fideszen belüli leszámolást sejtenek egyesek Dél-Békésben Simonka György mentelmi jogának felfüggesztése mögött, mások szerint ez még csak a jéghegy csúcsa, és volt, aki kiosztotta Simonka „talpnyalóit”. Viszont a milliárdos csalási ügy a helyiek számára túl szövevényes, a saját boldogulásuk van terítéken.


"Lerakták a díszburkolatot, megépült a játszótér"

– sorolja az elmúlt évek újdonságait egy férfi Pusztaottlakán, amikor a hétfőn a parlament által az ügyészségnek kiadott, országosan hírhedtté vált helyi politikus, Simonka György ügyeiről kérdezősködünk. „Azok ilyen üzleti dolgok, ha elkövette, akkor büntessék meg. Ha nem, akkor hagyják békén” – zárja később rövidre a témát, amikor kiderül, hogy a másfél milliárdos csalási ügyet hoztuk szóba.

A politikus dél-békési választókörzetében van olyan, aki szerint a gyanúsításban feltételezettek csak a jéghegy csúcsát mutatják, még Hadházy Ákost is megkeresnék, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. Mások szerint viszont az egész ügy mögött a megye másik felében működő fideszes politikusok párton belüli bosszújáról szól az ügy, előlük ugyanis Simonka György az ebben az uniós ciklusban a térségnek járó pénz jelentősebb részét elhappolta a Viharsaroknak. A helyieket azonban jobban érdekli mindezeknél az, hogy lesz-e munka, lesz-e tüzelő a télire.

Két hete adott ki a Központi Nyomozó Főügyészség egy közleményt, amelyben közölték, hogy kezdeményezik Simonka György parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.