2018. október 30., kedd

SZEMÉTKÁOSZ: JÖTT EGY KATASZTRÓFAVÉDELMIS AUTÓN ÉS SOK HELYEN MEGÁLLT A FALUBAN

24.HU
Szerző: BAKSA ROLAND
2018.10.30.


A Dunakanyarban, Kismaroson ma volt kukanap, meg is jelent délelőtt a kukásautó, de csak az óvoda és a többi közintézmény edényét ürítették. A házak előtt állnak a tele kukák.

– számolt be egyik olvasónk az első olyan nap tapasztalatáról, amikor hivatalosan is összeomlott a központosított szemétszállítás. Az ország egyik legnagyobb hulladékgyűjtő cége, a 116 településen 360 ezer ember szemetét elvileg begyűjtő és elszállító Zöld Híd forráshiányra hivatkozva (mert az állami kukaholding a kelleténél kevesebb pénzt utalt a Zöld Hídnak jó ideje) bedobta a törölközőt, és a lakosok vegyes, kommunális hulladékát már nem szállítja el, csak a közintézmények elől, és onnan is csak addig, amíg van üzemanyag a kukásautókban.

Másik olvasónk a Pest megye északi részén található Kóspallagon lakik, ezt írta délután 1 órakor:

még nem vitték el, viszont volt egy katasztrófavédelmis személyautó és sok helyen megállt a faluban. Az emberek értetlenül állnak a helyzet előtt.

A katasztrófavédelmis autó megjelenését az magyarázza, hogy amikor leáll a szemétszállítás, ott elvileg a katasztrófavédőknek kell átvenni a feladatot – valahogyan meg kell oldani, hogy el legyen szállítva a hulladék. Ez inkább azt fogja jelenteni, hogy fel fognak kérni egy másik céget, vagy ha nem lesz, úgy kijelölik, hogy az szállítsa el. Ugyanis ha napokig ott bűzölög a szemét a házak előtt, akkor a patkányok is megjelennek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.