2018. október 30., kedd

TITKOLJÁK, HOGY LEGUTÓBB MIVEL MENT ORBÁN MECCSET NÉZNI, DE NEKÜNK VAN EGY TIPPÜNK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.10.30.


Múlt csütörtökön, október 25-én este a Vidi 2:0-ra nyert Görögországban a PAOK ellen. Orbán Viktor miniszterelnök a meccset a helyszínen tekintette meg Garancsi István és Adnan Polat üzletemberek társaságában. Mivel aznap csak egyetlen magánrepülőgép ment Budapestről Thesszalonikibe, majd repült másnap reggel vissza Budapestre, elképzelhetőnek tartjuk, hogy azzal volt szurkolni Orbán Viktor. Sajnos a miniszterelnök sajtófőnöke ezúttal sem árulta el nekünk, hogy mivel utazott a főnöke Görögországba.

Orbán Viktor miniszterelnök 2018. július 25-én a Vidi bulgáriai meccsére egy 17 milliárd forintos osztrák luxusrepülővel utazott, és sikerült lefotóznunk, amikor kiszállt a gépből Budapesten. Az ügyből elég nagy botrány lett a közpénzek sorsa iránt érzékenyek körében, de a kormány igyekezett elkenni az egészet. Orbán sajtófőnöke azt mondta, hogy a luxusrepülést a Vidi tulajdonosától, Garancsi Istvántól kapta ajándékba a miniszterelnök, Orbán pedig október elsején azt válaszolta egy ezzel kapcsolatos parlamenti kérdésre, hogy

30 éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni!

Október 25-én este a Vidi a görög PAOK ellen játszott és nyert az Európa-liga harmadik csoportkörében. Az előzmények ismeretében várható volt, hogy a miniszterelnök ismét a helyszínre utazik szurkolni. A 444 figyelte is a szeptemberi cikkünkben bemutatott luxusrepülőt, mert az OE-LEM lajstromjelű osztrák magángép október 25-én délután háromnegyed egy körül felszállt Budapestről. Azonban a várakozásokkal ellentétben nem Görögország, hanem Svájc felé vette az irányt. Délután kettő körül szállt le Zürichben, és onnan csak október 27-én tért vissza Ferihegyre.

Szóba jöhetett volna még a görögországi meccs kapcsán Csányi Sándor OTP-elnök magángépe is, mert az a repülő október 15-én kint volt Tallinnban, ahol Orbán Viktor akkor épp Csányival nézte a magyar-észt válogatott labdarúgó-mérkőzést. Csányi Sándor magánrepülője azonban október 24-én először Ljubljanába, majd onnan Egyiptomba repült, és csak 26-án késő este jött vissza Budapestre. Orbán Viktor viszont október 26-án délután már Budapesten tárgyalt a Nemzetközi Birkózószövetség elnökével.

Tehát egészen biztos, hogy nem ezzel a két ismert magánrepülővel ment ki a magyar miniszterelnök a Vidi görögországi meccsére. De az is biztos, hogy Orbán a helyszínen volt, mert többen lefotózták a lelátón Garancsi István és Adnan Polat üzletemberek társaságában. Fényképeket közölt róluk a görög Iefimerida című lap, és két nagy fotóügynökség, az EPA és az AFP is. Emellett Twitter-bejegyzések is megörökítették őket a stadionban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.