2018. november 5., hétfő

2010 UTÁN NAGYOBB SÖTÉTSÉG BORULT RÁNK, MINT 1956 UTÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.11.05.


A történelem kisajátítása zavartalanul folyik, és a Fidesz talált egy újabb ünnepet magának, november 4-ét, az 1956-os forradalom eltiprásának napját. A megemlékezés aktuálpolitikai célokat szolgál, mint a fideszes történelemhamisítás minden eleme.

Varga Mihály pénzügyminiszteren volt a sor, hogy kompromittálja magát és egy hűségesküt tegyen a Fidesz propagandaszövegének elmondásával. Varga ebben azt mondta, hogy 1956 hősei azért harcoltak, mert “szuverén, önálló és szabad Magyarországot akartak, magyar Magyarországot, amely független a birodalmaktól, kiáll magáért és sorsáról nem mások döntenek”. A “magyar Magyarországot” jól ismert antiszemita kód, neonáci propaganda.

A párhuzam arra utal, hogy a demokratikus országok szabad társulását, az Európai Uniót és “Brüsszelt”, a szovjet megszálló csapatokkal azonosítsa. Az Európai Unió a propaganda szerint a Vörös Hadsereggel és a kommunista Szovjetunióval azonos szerepet tölt be. Arról Varga nem tett említést, hogy az EU-ba Magyarország szabadon lépett be, és bármikor ki is léphet szabadon. Míg a szovjet elnyomást nem Magyarország választotta.

Az Európai Unió “elnyomása” évente ingyen kapott euro-tízmilliárdokban nyilvánul meg, ezt a pénzt (amely egy “Marshall-segélynek” felel meg) az Orbán-rezsim szabadon elpazarolja, és a jelentős részét még el is lopja. Ezen kívül Magyarország az EU egyenjogú tagja, szavaz és bármit megvétózhat, amit eddig is megtett. Semmit nem erőltetett Magyarországra az Európai Unió, s a mai napig semmit nem döntöttek a sorsáról Brüsszelben.

Az Európai Unió kizárólag azokat a minimális európai demokratikus normákat követeli meg, azokat is túlságosan erőtlenül és következmények nélkül, amelyeket Magyarország maga is vállalt, amikor a demokratikus Nyugathoz csatlakozott. Ami az 1956-os forradalmároknak az álmukban sem fordult meg, mert ebben még reménykedni sem mertek. Magyarország a csatlakozáskor vállalt, az általa aláírt, elfogadott demokratikus normákat sérti. Az oroszok csatlósa lett a Nyugattal és a demokráciákkal szemben. A zsarnokok oldalára állt, gyalázva az 1956-os forradalmat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.