2018. november 29., csütörtök

A 22-ES CSAPDÁJA

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2018.11.26. 


„Orr őrült, tehát le lehet szerelni. Csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető.” Mi tehát a csapda lényege Joseph Heller szerint? „Joguk van bármit megtenni velünk, amit nem tudunk megakadályozni, hogy megtegyenek.”

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt hazájában köztörvényes bűncselekmény miatt jogerősen elítélték, emellett még számos bűncselekmény miatt folyik ellene büntetőeljárás. Gruevszkinek azonban nem volt kedve letölteni a rá kiszabott 2 éves büntetését, ezért börtön helyett meglépett Macedóniából. A magyar kormány senkit nem hagy az út szélén, ezért diplomatái keresztül szöktették szegény üldözöttet a fél Balkánon. A magyar határ átlépéséhez útlevélre sem volt szüksége, a tranzitzóna helyett budapesti hotel járt neki arra a néhány napra, amíg menedékkérelmét intézik. Az meg nyilvánvaló, hogy elítélt bűnözőnek jár a menedékjog.

Gondolom, a sztorit szinte mindenki ismeri. Gruevszkit nem csak azért ítélték el, mert a saját részére vásároltatott páncélozott Mecedes 200 millióba kóstált, hanem azért is, mert volt képe az összeg egy részét még vissza is kérni és zsebre vágni. Emellett kampányfinanszírozási visszaélés, két hivatali visszaélés, és egy szkopjei tüntetés véres elfojtása miatt is folyik ellene eljárás.

Azt viszont nem árt tudni, hogy Gruevszki Orbán Viktor országos cimborája, a sorosozásban még a magyar kormányt is megelőzte. Tíz évi önkényuralma sajnálatos módon véget ért, amikor kitört az a lehallgatási botrány, amelynek mintegy húszezer érintettje volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.