2018. november 24., szombat

A CEU ELŰZÉSE A HITLERI NÉMETORSZÁGOT IDÉZI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.11.24.


Orbán Viktor Bécsbe űzi Budapestről a CEU-t, a világ egyik legjobb egyetemét, mert a szabadság szellemiségét képviseli, a szabadság levegőjét árasztja. Magyarország teljhatalmú és korlátlan ura nem tűr semmit, ami független és szabad, ami nem tőle függ, és ahol a gondolat és a vélemény szabadságát nem korlátozzák.

Orbán nem tűri az egyéni és polgári jogokat, az emberséget, a toleranciát, a diszkriminációmentességet, a szolidaritást, a hatalomtól független szabad polgárt és civil társadalmat. Nem tűri a tudás hatalmát, nem tűri az oktatás, a kultúra, a tudomány szabadságát, mert minden ember lelke, gondolata és szíve fölött hatalmat akar gyakorolni. Vele maga a Sátán szállta meg Magyarországot.

Náci propagandával üldözte el az országból Soros György egyetemét. Antiszemita gyűlölet, kisebbrendűségi érzés, frusztráció, skizofrén paranoia áll Magyarország orbáni megszállása mögött

Orbán a legaljasabb módszerekkel űzte el a CEU-t. Sunyi, férfiatlan, hazug módon. Teljesíthetetlennek szánt feltételt szabott egy CEU-ra szabott törvényben, és amikor a CEU ezt teljesítette, letagadja, nem vesz róla tudomást. Saját aljas törvényét sem tartja be. Goebbels-i propagandát folytat. A CEU ügye mutatja leginkább, hogy Magyarországon nincs jog, csak egy zsarnok akarata.

A CEU távozása után Budapest nem lesz ugyanaz, ami volt. Elveszíti világvárosi jellegét, elhagyja a szabadság megmaradt levegője. Marad helyette a fullasztó légkör, a sötétség, a bezárkózás, a butaság, az egyre erősebb elnyomás, és az egyre nyíltabbá váló diktatúra. Mint amikor a testet elhagyja a lélek. Jön a lassú halál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.