2018. november 30., péntek

EZ MEGINT OLYAN KIS EJNYEBEJNYE, AMIRE ORBÁN PONT ÍVESEN TOJIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.11.29.


...Okoskodtunk itt a szerkesztőségben és úgy döntöttünk, egy kicsit interaktívabbá tesszük a Szalonnát. Olyan jó hozzászólások születnek időnként a portálon, hogy bűn veszni hagyni őket. Ezért ha találunk valami fontos, okos, vicces, elgondolkodtató, vitaindító hozzászólást (vagy akár többet), azt itt össze fogjuk gyűjteni az utókor és az olvasók számára. Jó? Jó.

Kedves Jó Kormányom! Tessenek nekem adni egy kis kivándorlási, majd azt mondom migrációs segélyt és már itt sem vagyok! Viszem a beteg családtagomat, a kutyámat, a macskámat, a gyerek meg már úgyis ezer éve külföldön él. Ígérem, velem többé nem lesz gond, majd csöndesen eléldegélek a haldokló Nyugaton. Nem kell nekem nyugdíj, nem kell tüzelőtámogatás, nem kell Erzsébet utalvány, nem kell karácsonyi csomag, nem kell pénzt adni nekem választások előtt, nem kell ingyenpörkölt szintén választások előtt, nem kell autóval vinni szavazni, nem kell semmi. Hadd menjek innen a pusztulásomba! Tessenek már küldeni azt a kis pénzt, hisz úgyis annyit megtetszenek majd spórolni rajtam. Fogadom, hogy soha többé vissza se nézek! (Kitti)

Azt mondod, Sexpír? Azt mondom, Lear király. Azt mondod, hasonlóságot vélsz felfedezni? Azt mondom, én is. Annyi különbséggel, hogy a mi nagyon kis királyunknak négy lánya van. De végül is, jelen állás szerint tök mindegy, hogy három, vagy négy részre osztja majd az országot.
Azt mondod, Arany János? Azt mondom, Edward király.
Azt mondod, itt is látsz párhuzamot? Azt mondom, én is. Annyi különbséggel, hogy bárdot egyet se. Ami hármójukat összeköti, a mentális túlnyomás. És remélhetőleg a vég… (Aegean
)

Nagyon szép írás. Én is ezen filózok, hol a határa a lojalitásnak, összetartásnak, csak pénzért való munkának. Tudják, hogy bűntársak, de lapítanak. Ez semmi más, mint gyávaság. És sajnos jellemző. Eszembe jutott, más területen valaki bűnt követett el ellenem, nem kicsit, kollégáját megkérdeztem, mi a véleménye, a válasz történelmi: köti a betyárbecsület. Ez a fogalom már nagyon rég pusztítja a nemzet lelkét, de ahogy megszoktuk, ezt sem lehet kibeszélni. Ez a fogalom tartja össze a mai rendszert. Nincs javítás, kompromisszum, reform. Ennek nagy ára van, és még nagyobb lesz. (Lajos)
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.