2018. november 23., péntek

FORRADALMI VÁLTOZÁS A BALESETI KÁRBEJELTŐNÉL - JÖN A 30 MILLIÓS GARANCIA A BIZTOSÍTÁSOKRA IS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.11.23.


Egységes garanciarendszer bevezetését szeretné az MNB a biztosítóknál is, így az ügyfelek pénze ugyanúgy 30 millió forintig védett lehetne, mint az OBA-nál – derült ki a biztosítók tegnapi konferenciáján. Januártól jön a kék-sárga papíralapú baleseti bejelentő mellett az okostelefonos app, amivel digitálisan intézhetik az autósok a kárbejelentést.

Januártól a MABISZ E-kárbejelentő applikációjával is intézhetik az autósok a baleseti bejelentést az eddigi papíralapú kék-sárga nyomtatvány helyett – jelentette be Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke a szektor tegnapi konferenciáján. Mint elmondta, a forgalomban lévő gépjárművek száma hazánkban a kétezres évek óta folyamatosan, 2013. óta pedig gyorsulva növekszik. A közúti balesetek száma a megnövekedett forgalom miatt 2013. óta enyhén emelkedik, ami a biztosítókhoz bejelentett kgfb-károk számában és az egy kárra jutó kárfelhasználásban is megfigyelhető.

Jelenleg közel 5 millió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződés van, évente több mint 160 ezer kár keletkezik – hangsúlyozta a MABISZ elnöke. Ez legalább 320 ezer ügyfelet jelent évente. A lakosság közel 80 százaléka internetfelhasználó, 65 százalék okostelefont használ; a baleseteknél már most is azonnal előveszik az autósok az okostelefont fényképek készítéséhez...
 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.