2018. november 26., hétfő

GRUEVSZKI-ÜGY: ORBÁN VÁLASZÁT HANGOSAN NEVETTE KI AZ ELLENZÉK

INDEX
Szerző: NÉMET TAMÁS
2018.11.26.


Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort kérdezte több politikus is több frakcióból, meccsekre történő magánrepülőzéseiről, illetve a Gruevszki-ügyről is.

A Jobbik a magánrepülőzéssel kezdett

Sneider Tamás arról beszélt, hogy a demokráciában természetes, hogy ha egy miniszterelnök, vagy vezető politikusok nagy értékű ajándékokat fogadnak el, és ez kiderül, vállalják a következményeket és lemondanak.

Ezzel szemben Orbán büszke arra hogy 30 éve gazdag vállalkozóktól fogad el drága repülőutakat, amiket vagyonbevallásában soha nem szerepeltetett. Ehhez jön még szerinte, hogy korrupció miatt elítélt politikusokat is az országba hoz. Végül feltette a kérdést, fenntartja-e állítását, miszerint büszke a 30 éve titkolt magánrepülőzéseire, elfogadja-e a jövőben is ezeket az ajándékokat, illetve kíván-e további korrupció miatt elítélteket az országba hozni.

"TUDOMÁSOM SZERINT AZ ÖN KÉRDÉSÉBEN SZEREPLŐ FELVETÉST A PARLAMENT MENTELMI BIZOTTSÁGA MEGVIZSGÁLTA, DÖNTÉST HOZOTT, ÉS ENNEK ÉN ALÁVETEM MAGAM"

- válaszolta Orbán.

Válaszában Sneider azt mondta gúnyosan, "bátor válasz volt, meg kell hagyni", majd hozzátette, hogy a Fidesz-kormány bebizonyította, hogy a korrupció mértéke egyenes arányban áll az ország pusztulásával. "Most már nem Nyugat-Európát kell utolérnünk, hanem Romániát, ami 4-szer gyorsabban fejlődött az elmúlt években" - mondta Sneider. Orbán viszontválaszában elmondta, hogy a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset, illetve a reálbérek mind nagymértékben nőttek az elmúlt 8 évben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.