2018. november 8., csütörtök

KGFB: AKÁR FELEZHETŐ IS A DÍJ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.11.08.


Egyik olvasónk örömmel jelezte, hogy 54 százalékot, majdnem 37 ezer forintot spórolt kötelező autóbiztosítási (kgfb) díján. Más több mint 30 százalékos díjemelésre panaszkodott. Bár utóbbinak nem volt igaza, de mégis mindenkinek ajánljuk, hogy kontrollálja, mennyit fizet autója után. Különösen a most valóban elérhető nem csekély kedvezményekre jó figyelni.

Egyik olvasónk jelezte, hogy Suzukijának a korábbi majdnem 68 ezer forintos éves kgfb-díja alig több mint 31 ezer forintra esett. Először mi is szkeptikusok voltunk, de kiderült: reális az ilyen nagy mutatvány is. Sokat számított, hogy búcsút mondott a csekkes fizetésnek, sőt azt is vállalta: megadja minden elektronikus elérhetőségét (email, mobil) a biztosítónak. Igazán nagy díjcsökkentést azonban azzal sikerült elérnie, hogy a gyereknek nemrég vett lakás biztosítását az Aegonnál kötötte. Az Aegon ugyanis a nála frissen (120 napon belül) lakásbiztosításra szerződő kgfb díját akár meg is felezi. (Lakás együttkötési kedvezményként az Allianz 5 százalékot ad.)

A biztosító díjközlését (aminek november 11-ig kell az évfordulós váltók számára megérkeznie) esetenként másképp kell nézni, mint korábban. A korábbi baleseti adó „beolvad”, 2019. január elsejével már a kgfb-díj része lesz. Ez tehát (ami olvasóink között is akadt, akit megtévesztett) nem díjemelés. Az összehasonlításhoz a bruttó összegeket kell venni.

Csak érdekességként kiszámoltuk, hogy ugyanő mennyit fizetne, ha fiatal vezető lenne (nem az). Önmagában ez a tény a díjat mintegy 14 ezer forinttal dobná meg. Ajándékoznak, de büntetnek is a biztosítók. A díjat jócskán megnövelheti a károkozás mellett például az életkor, a lakóhely, de az is, ha sokat jár valaki külföldre, illetve másoknak (különösen fiataloknak) átengedi a vezetést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.