2018. november 19., hétfő

KI GYÚJTOTTA FEL A DK IRODÁIT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.11.18.


Ezt a kérdést teszik fel az emberek a közösségi médiában, pedig a tűz oka egyelőre ismeretlen. Az is szokatlan, hogy ezzel szinte senki nem törődik, pedig egy ilyen tűznél elég hamar kiderül, hogy elektromos zárlat okozta vagy valamilyen gyúlékony anyag jelenléte. A tűzoltók az oltás során helyszíni szemlét tartanak, és a legtöbb esetben találnak valamilyen arra utaló nyomot, hogy mi okozhatta a tüzet. Tragédia, s nem kell ahhoz egy Fidesz-megszálta országban élni, hogy tűz üssön ki egy irodaházban. De egy ilyen országban minden gyanús lesz.

A sustorgásnak azonban van annyi alapja, hogy túl sok a véletlen baleset Orbán diktatúrájában, és az ügyek intézése, cégek átvételétől országos médiumok bekebelezéséig, a lehető legaljasabb módszerekkel történik. Ez is olyan, mint Orbán lányának reptetése: a legborzasztóbb az, hogy minden további nélkül lehetett volna, és indokolatlan a képviselőnővel szembeni hajsza, mert Orbán lánya apjának reptetései épp úgy törvénytelenek és felháborítóak, mintha őt magát is reptették volna.

Ezért az emberek gyanakodnak, és talán jobb lenne mielőbb egy korrekt szakértői véleményt látni a tűz okáról, mert ennek a bűnszervezetnek a működése közepette minden elképzelhető. Nem mintha a DK sok vizet zavarna, ellenzékiségük a saját szemükben dicséretes, a parlamenti jelenlétük inkább gyalázatos (az összes ellenéki párttal együtt), de ennek semmi köze ahhoz, hogy megsemmisül gyakorlatilag a párt majdnem teljes vagyona, eszközei, és minden dokumentuma. Csak csodálhatjuk, hogy a Fidesz még nem állt elő az öngyújtogatás vádjával, mert még ez is kitelik tőlük.

De akiknek verőlegényeik vannak, kopasz huligánokat tudnak mozgatni, bűnözők védik a székházukat, hatékony támogatásukkal a csőcselék felgyújtotta a fél belvárost, arról senki nem tudja kizárni, hogy nincs a kezük egy ilyen “véletlen tűzesetben”. Mennyi a valószínűsége, hogy egész Budapesten éppen az a ház gyullad ki, amelyben a DK irodái vannak, és a tűz nem alulról indul felfelé, hanem felülről lefelé, éppen a DK irodái fölött. Abban az országban, amelyben titokzatos balesetek és halálesetek történnek, ez okkal lehet találgatás tárgya.

Mintha a Fideszen kívül mindenki részvétét nyilvánította volna, még a legdurvább ellenfelek is felajánlották az irodáikat, amelyek igazán szép gesztusok. A bűnszervezet hallgat, még annyira sem képes, hogy egy tűzeset után (amely szintén valami óriási szerencse folytán akkor történt, amikor senki nem tartózkodott az irodákban) sem képesek emberi gesztusokra. A felcsúti kétballábas bűnöző a hivatalos adatok szerint nem csupán a Videoton szurkolók, hanem egész Magyarország miniszterelnöke. Ez a kár egész Magyarországot érte, fél Budapestet beborította a füst...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.