2018. november 30., péntek

KIDERÜLT, KIK KÖTNEK NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST - INDUL AZ ADÓJÓVÁÍRÁSI LÁZ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.11.30.



A nők általában előrelátóbbak a nyugdíjas évekkel kapcsolatban, ugyanis magasabb arányban kötnek nyugdíjbiztosítást, mint a férfiak. Jó lenne, ha minél fiatalabb korban elkezdenénk az öngondoskodást, a valóságban azonban a negyvenes-ötvenes években vágunk bele. Az adójóváírás nagy húzóerőt jelent.

Az év vége felé megugrik az öngondoskodási hajlandóságunk, és ebben döntő szerepet játszik az adójóváírás. Bár az ügyfelek egyre tudatosabbak, és maguktól is megfogalmazzák szándékukat a takarékoskodásra, a 20 százalékos, évi legfeljebb 130 ezer forintos adójóváírás a befizetések után (ami 650 ezer forint befizetésével maximalizálható) nagy húzóerőt jelent – mondta portálunknak Mester Péter, a Posta Biztosító marketingvezetője.

A biztosító a szerződéskötést követően úgynevezett üdvözlő hívással köszönti az ügyfeleket, és felméri, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást kapták-e. Ezekből a beszélgetésekből kiderül, hogy a szerződők a nyugdíjas éveik anyagi biztonsága érdekében igyekeznek megtakarítani. Ugyanakkor az adójóváírás ösztönző erejét jól mutatja, hogy az év végén, az adóoptimalizálás idején kötik a legtöbb nyugdíjbiztosítást, erre az időre esik az éves kötések közel 20 százaléka - hangsúlyozta Mester Péter...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.