2018. november 29., csütörtök

KÖSZÖNJÜK LALI! ÁMOKFUTÁSBA KEZDETT KÓSA LAJOS, ITT AZ 5 LEGJOBB MONDAT AZ UTÓBBI HETEKBŐL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.11.29.


A milliárdos örökség ügyét megúszó fideszes politikus berobbant a médiába és megmondta. De még hogy!

1. A CEU nem költözik el, mert Budapest jobb hely, mint Bécs

Bécsben akkreditálnak olyan szakokat, amiknek a tanszékei, az oktatói, a hallgatói is Budapesten vannak. Mi ez, ha nem blöff? Én Torontóba költözök attól, hogy vettem egy torontói képeslapot és hazaküldöm? Nem fognak elköltözni. Nem is akarnak elköltözni, mert jól látják: Budapest jobb hely, mint Bécs.

(Népszava-interjú, érdemes végigolvansi, alig tudtunk válogatni a jobbnál jobb mondatokból.)

A múlt héten Szijjártó Péter kijelentette, hogy nem írják alá a CEU engedélyét. Vagyis, Kósa Lajos kormánya költözteti el éppen a CEU-t. Meg eleve a mondat: Budapest jobb hely, mint Bécs. Kósa Lajosnak ezek szerit külön ranglistája van a világ városairól, mert az ideiben Bécs szerezte meg az élhetőség szempontjából az első helyet.

2. A munkavállalók nem kerülnek rosszabb helyzetbe, ha halálra dolgoztathatják őket

Szó sincs arról, hogy a jövőben hagynánk kiszolgáltatni a magyar munkavállalókat, akik nem kerülnek rosszabb helyzetbe a munkaidő-szervezésre vonatkozó szabályozás tervezett módosításával. Sokkal inkább lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során.”

(Magyar Idők)

Itt Kósa úgy csinál, mintha nem vette volna meg a Fideszt a német autóipar és nem ők fognák a kezét. Úgy csinál, mintha nem tudna arról, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben vannak itthon a munkások. Egy álombeli, rózsaszín Magyarországon talán valóban lehetősége lenne a munkavállalóknak egyezkedni a vállalattal több pénzről több melóért cserébe, de Magyarországon nem így van: itt megmondják a melósnak, hogy többet dolgozik, vagy ki van rúgva. A szakszervezet alig képes egy-két helyen megvédeni a dolgozókat. Ezért Kósa kijelentése, miszerint a konstrukció "csak a dolgozók beleegyezésével" működhet, nettó hazugság. Ráadásul olyan pöffeszkedő hazugság, amiről mindenki tudja, hogy blöff...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.