2018. november 14., szerda

MACEDÓNIA AZT VÁRJA, HOGY MAGYARORSZÁG TARTÓZTASSA LE NIKOLA GRUEVSZKIT

ÁTLÁTSZÓ / VASTAGBŐR BLOG
Szerző: ERIC
2018.11.14.


...Orbán szemmel láthatóan egyelőre nem tudja mit kezdjen a mostani helyzettel. Miután Macedónia kérte Gruevszki kiadatását, Szíjártó Péter inkább azt nyilatkozta, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a híreket, hogy Gruevszki nálunk bujkálna. Azért a macedón rendőrség megerősítette, nyugi! 

A magyar kormány bajban van, mert a macedónok azt várják, hogy tartóztassuk le Gruevszkit, aki viszont a Kreml védelmében is áll(t), nem mellesleg Orbán személyes barátja. Nem lehet tehát tovább ügyesen lavírozni a két oldal között, Orbánnak hoznia kellett egy döntést kelet és nyugat között, ráadásul most egy olyan helyzetben, amire az egész világ figyel.

Vagy behazudják majd, hogy Gruevszki eltűnt, és nem tudják hol van!

És hogy kaphatna-e a volt macedón miniszterelnök menedékjogot hazánktól? Hát, nehezen. Ugyanis a 2015-ös menekültválság idején Magyarország felvette Macedóniát a biztonságos harmadik országok listájára, pontosan azért, hogy onnan se kelljen menekülteket fogadniuk, így Gruevszkinek most egy nehezített eljárásban kellene bizonyítania, hogy politikai üldöztetés érte hazájában, s azért van most itt.

De hogy pontosan hol az az itt, nem tudni. Lehet, hogy Felcsúton, mert az biztos, hogy Gruevszki nem egy tranzitzónában várakozik épp, ahogy a többi menekült. Pedig a törvényeink szerint ott kellene, hazája rendőrsége ugyanis elvette az útlevelét (macedón személyivel pedig szabályosan nem lehet a magyar határon átlépni), hogy ne tudja elhagyni Macedóniát, így viszont csak illegálisan léphette át a magyar határt.

Szép történet, izgatottan várjuk, mi lesz a vége!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.