2018. november 16., péntek

MAGYARORSZÁGON CSAK BŰNÖZŐKET LÁTNAK SZÍVESEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.11.16.


Orbán Viktor ezúttal is bizonyította, hogy Magyarország nem jogállam. Menedéket ad egy elítélt bűnözőnek, aki az igazságszolgáltatás elől elmenekül. Orbán nem ad menedékjogot életveszélyben levő menekültek számára, de oltalmába veszi a jogerősen elítélt Gruevszki volt macedón miniszterelnököt. Orbán már most úgy viselkedik, mint azok a diktatúrák, amelyek menedéket adnak a jogállamok törvényes felelősségre vonása elől menekülő politikusoknak, diktátoroknak. Egyszer Orbán és családja is hasonló menedéket keres majd valamelyik diktatúrában.

Még az is kérdés, hogyan tudott Gruevszki megszökni Macedóniából, hogyan jutott Budapestre, és milyen szerepe volt ebben a magyar hatóságoknak, külügynek, titkosszolgálatnak. Nem kizárt, hogy Orbán segítséget nyújtott még abban is, hogy Gruevszki-t kiszöktessék az országából.

Abban éppenséggel semmi csoda nincs, hogy Orbán a hozzá hasonló nacionalista korrupt politikusok mentsvára, amellyel újabb üzenetet küldött Putyinnak és az európai szélsőjobboldalnak, amely ért ebből az üzenetből. Orbán közvetve üzent a demokratikus Európának is, csak a demokratikus Európa nem ért az üzenetből. Ez az üzenet az, hogy Magyarország nem jogállam, fittyet hány a nemzetközi jogra, európai normákra, és Magyarországon nemcsak a menedékkérelmeket, de mindent az ország korlátlan ura, diktátora dönt el. Független intézmények nincsenek, a törvény semmit nem számít, és a szolidaritást sem ismeri. Sem Európával, sem a demokratikus közösséggel szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.