2018. november 10., szombat

MERT A MI KORMÁNYUNK, A LEGÚJABB VÍZIÓJA SZERINT, AZ EURÓPAI KERESZTÉNY GYÖKEREKBŐL SARJADT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG
Szerző: Mirtill
2018.11.10.


kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tr

Tárgy: Tisztogatás

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Mekkora talentum kend! Fel nem fogható! Védelmet és nyugalmat találni egy nyílt diktatúrában egy aljas, szellemi inkvizícióként működő sunyi fasizmus elől. 

Bizony ehhez nagy életbölcsesség, tapasztalat kell, az iskola kevés.

Ilyesféle módon összegezhető a kórtermi konzílium. Mindent nem hallottam rendesen, mert a WC tartály átment automatába és folyton beleszólt a nagyiék diskurzusába. Ugyanis se a vizesblokk, se a kórterem ajtajait nem lehetett kilincsre zárni kilincs hiányában, szerencsére, mert az igaz, hogy így bejött a hang, de a szag meg kiment, és így újfent igaza van a tatának, hogy az itteni piacgazdaságnak nevezett vadkapitalizmus lényege márpedig ilyen; „nincsen ingyen ebéd, valamit valamiért, csak az állam nem ad neked semmit cserébe az adódért”.

A nagyi barátnőjét látogattuk meg, aki véletlenül – de a saját erejéből – nem halt meg, ezért nagy sokára tudtak keríteni vért, szikét, és egy orvost, akinek sikerült megműteni, ha már a Mucus néni a temetési költségekkel pillanatnyilag nem akarja a korlátlan felelőtlenséggel gazdálkodó államegyházak extraprofitját gyarapítani. (Hoppá! Tudta kend, hogy a viktorizált papoknak nem kell elszámolni a papi tized helyett kegyesen osztogatott 1010 összegű adófizetőkből kisajtolt pénzekkel?).

A „lányos duma” közepette, csak úgy mellesleg, a nagyi eldicsekedett, hogy kend az Erdogánéknál lakik, és ott lelkiismereti szabadság van és az utcákról a szemetet takarítják el és nem a szegényeket. Na, ezen a témán elidőztek egy cseppet. Nem járták körbe, hanem csak úgy nagylányosan bele-belekaptak. Ők értették, én sokszor meg se próbáltam:

Ide azért nem jöhetnek muszlimok, mert azok – a Szulejmános tévé sorozatban is volt – ételt, ruhát, meg fedelet adnak a szegényeknek. Itt flancos templomi ceremóniával frigyre lép a celeb és a stricije, a politikus. Ott a rosszlányokat zsákba varrják, a korrupt vőlegénynek/politikusoknak a fejét veszik, és mindezekből látszik, hogy nem keresztények.

Mert a mi kormányunk, a legújabb víziója szerint, az európai keresztény gyökerekből sarjadt. (A Béla bácsi szerint gyökérnek elég gyökerek, de nem keresztények az ziher!) Most ezek a gyökerek minket is a saját képükre és hasonlatosságukra akarnak formálni, ezért hülyítenek azzal, hogy kérdés formájában megmondják a népnek, hogy mit kell válaszolni, ha levélben megkérdezi őket, aki a választ írta. Érti? Nem? És ide akar jönni ezzel a felkészültséggel?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.