2018. november 28., szerda

ÖNKÖLTSÉG ALATT KAPJUK A VIZET, A REZSICSÖKKENTÉS A VÍZSZOLGÁLTATÁS ÖSSZEOMLÁSÁHOZ VEZETHET

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: Átlátszó
2018.11.27.


Állami beavatkozás nélkül néhány éven belül összeomolhat a víziközmű szolgáltatás több magyarországi kistérségben. Aztán pedig mindenütt. Az ágazatot az állam beavatkozása, vagyis a rezsicsökkentés juttatta idáig. Ezt a kormány is pontosan tudja, hisz a szolgáltatás válság felé sodródásáról épp a Századvég Gazdaságkutató Zrt. írt átfogó tanulmányt.

A hazai vízközmű-szolgáltatás aktuális helyzete című elemzést a Századvég a nyáron fejezte be. A munka alcíme: „Fenntartható lesz-e az ellátásbiztonság a jövőben?” Aki elolvassa a tanulmányt, aligha válaszolhat mást a kérdésre, mint hogy nem. Ha nem lesz változás, akkor biztosan nem.
A Századvég a negyven hazai vízszolgáltató cég szakmai, érdekképviseleti szervezete, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) megbízásából vizsgálta az ágazat helyzetét. A MaVíz – vélhetően – azért Századvéget kérte meg a tanulmány elkészítésére, mert a kormány számára ez a leghitelesebb kutatóműhely, így a politikai vezetés nehezebben mondhatja majd azt, hogy a bajok sorolása csupán szakmai nyavalygás, lobbi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.