2018. november 28., szerda

ÚJABB CSONTVÁZ BORULT MÁRKI-ZAY PÉTERRE AZ ELŐZŐ VÁROSVEZETÉS SZEKRÉNYÉBŐL

HVG ONLINE
Szerző: SZLAVKOVITS RITA
2018.11.28.


Alig van már bérlakás Hódmezővásárhelyen, mert még Márki-Zay Péter megválasztása előtt kampány indult a bérlemények eladására, akár lakottan is. A polgármester a vásárlásba belehajszolt eladósodottakkal néz farkasszemet, és kénytelen széttárni a karját az igénylők előtt is, mert lakás, az nincs.

„Egyre többen jönnek a lakossági fogadóórákra azzal, hogy nagy teher a törlesztőrészlet. Olyan is jött, akinek a lakását vele együtt vették meg, aztán az új tulajdonos meg gyorsan felemelte a bérleti díjat negyven százalékkal” – ezt Kiss Andrea, Hódmezővásárhely alpolgármestere mondta a legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen azok után, hogy az utóbbi hónapok bérlakáseladásairól számolt be a városi iroda. A fideszes képviselők kevesellték az eladásokból befolyó pénzt, erre reagált az alpolgármester úgy, hogy talán nem kellett volna belehajszolni az egyébként is nehéz helyzetben levő embereket a hitelfelvételbe.

Hódmezővásárhelyen 2016-ban döntött úgy a közgyűlés, hogy meghirdeti eladásra az önkormányzati bérlakások jelentős részét. Úgy tudjuk, hogy Lázár János szorgalmazta az értékesítést. Az összesen 653 lakásból 407-et hirdettek meg eladásra, de a bérleti díjakat is megemelték jócskán. Első körben száz lakás kelt el, majd 2017 nyarán egyszerre háromszáz lakást hirdettek meg, ráadásul úgy, hogy a pályázatok beadásának határidejéig a vásárlási szándékot is be kellett jelenteniük a bérlőknek, mert amennyiben ezt nem teszik meg, akkor az önkormányzat a bérleményeket lakottan is eladja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.