2018. november 19., hétfő

VADÁSSZA AZ ÜGYFELEKET AZ ÁLLAMI SZLGÁLTATÓ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.11.19.


Az állam tulajdonképpen nyíltan törekszik egyeduralomra a közműszolgáltatások piacán. A küzdelem az idén a nagy német felvásárlás (az E.ON bekebelezi az Elműt és az Émászt) miatt még élesebbé vált. Úgy tűnik, a leendő hatalmas áramszolgáltató ügyfeleit egyenként próbálja az állam levadászni. Némiképp meghökkentő módszert alkalmazva.

Számos jelzés érkezett az Azénpénzem.hu olvasóitól (sőt szerkesztőségünk egyik munkatársa is hasonló sztoriról számolt be) arról, hogy miként próbál új ügyfeleket szerezni az állami áramszolgáltató. A Díjnet nevében hívják fel a nem állami szolgáltatók (E.ON, ELMŰ és ÉMÁSZ) ügyfeleit azzal, hogy most 2000 forintot kaphatnak, ha számlájukat az ő rendszerükben fizetik. Amikor az ígért szerződés megérkezik, akkor derül ki, hogy abban az előző szolgáltatónak a leváltása szerepel a Nemzeti Közművel. A Díjnetről egy szó sem esik.

A postázást követően többször telefonon sürgetik az érintettet, hogy írja alá a szerződést. Azt nem tudjuk, hányan ugorhattak eddig így be, a hozzánk fordulók mindenestre inkább maradtak korábbi szolgáltatójuknál, de az esetet nem igazán értették. Pedig egyszerű: az NKM Áramszolgáltató egyenként levadászva is szeretne lecsippenteni a német cégek tortájából. Nem csak a Díjnet segítségével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.