2018. december 17., hétfő

A BELÜGYBŐL IRÁNYÍTHATJÁK AZ MTVA-SZÉKHÁZ FEGYVERES ŐREIT

INDEX
Szerző: DEZSŐ ANDRÁS
2018.12.17.


A Belügyminisztériumból (BM), az Alkotmányvédelmi Hivatalból, a Honvédelmi Minisztériumból és a katasztrófavédelemből jövő utasításokat kötelesek végrehajtani az MTVA biztonságát ellátó fegyveres őrök. Ez egyben azt is jelenti, hogy az, ami történt, a BM utasítására történhetett. Egyúttal azt is jelenti, hogy az őrségnek azt kell tennie, amire a BM utasítja őt. Életszerűtlen, hogy egy ilyen helyzetben, amely vasárnap késő este előállt, az őrség parancsnoka ne vette volna fel a kapcsolatot a belüggyel, főleg azt figyelembe véve, hogy az őrség a rendőrséget sem engedi be az épületbe. 

Mindez abból a dokumentumból derül ki, ami a Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök honlapján is megtalálható. Ezt a dokumentumot, ami végül is egy prezentáció, az MTVA őrségparancsoka, Veres István írta még 2011-ben. (Az MTVA-n belül dolgozó fegyveres őrök két jogszabály alapján járhatnak el. Az egyik a fegyveres biztonsági őrségről szóló 1997-es törvény, a másik egy hasonló, 1998-as rendelet.)

A fegyveres őrségnek végre kell hajtania a Honvédelmi Minisztérium Központi ügyeletéről érkező utasításokat, akárcsak a Belügyminisztérium ügyeletéről érkező utasításokat. De ugyanígy végre kell hajtaniuk azokat az utasításokat, amiket az Alkotmányvédelmi Hivatal ügyeletéről, esetleg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főügyeletéről érkeznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.