2018. december 9., vasárnap

A "KÖZSZOLGÁLATI" TELEVÍZIÓ PROPAGANDÁJA ÉS ELHALLGATÁSAI ELLEN TÜNTETTEK HADHÁZYÉK TÉVÉSZÉKHÁZ ELŐTT

MÉRCE
Szerző: BERNÁTH LACKÓ
2018.12.09.


...„A demokrácia és a korrupció elleni küzdelem összefügg
– mondta Nagy-Navarro, aki ironikusan „nemzetstratégiai érdekűnek” nyilvánította a rendezvényt.

A felszólalók, köztük a volt MTV-dolgozó Dömsödi Gábor, egybehangzóan „hazugsággyárnak” illetve „trágyahegynek” nevezték a jelenlegi közmédiát. Előbbi kitért rá, hogy annak idején még fideszesek is felháborodtak a közmédiás leépítéseken. A későbbiekben a felszólalók kitértek rá, hogy a kormányzat a saját kezében összpontosítja jelenleg az általuk birtokolt és „Rogán Antal irányítása alatt álló” összes médiaterméket.

Az emberek nem hülyék, ha tudják hogy mi van, ha húsz csatornán ugyanazt hallják, akkor nem fogják azokat bevenni
–mondta egy pont a mikrofont visszaszerző Nagy-Navarro Balázs.

Szabadságot akarunk, nyugalmat akarunk, boldog Magyarországot akarunk”
– tette hozzá.

Ezek után Hajnal Miklós, a Momentum Párt szóvivője szólalt fel, aki megkérte a jelenlevőket, hogy „integessenek a tetőn álló propagandistáknak”.

Hajnal szerint a kormány fél a közvéleménytől, és ezért akarja ennyire uralni a médiát. Hozzátette, Orbán Vikor


rákosista propagandát épít”.

A szóvivő felhívta rá a figyelmet, hogy a kormánypárt csak kétharmadot szerzett áprilisban, úgyhogy legyen szívesek „legalább egyharmadnyi műsoridőt adni nekünk”.

Hajnal után Hadházy Ákos szólalt fel, aki szerint ez a kormány „olyan, mint a rák, mindent átsző, mindent behálóz”. Ezt nem csak a propagandagyárak kiépítésére mondta, hanem belevette a CEU-ügyet, illetve a Polt Péter által vezetett ügyészséget. Hadházy közölte, hogy az emberek azért gyűjtik az aláírásokat, hogy visszavegyék a közszolgálatot.

A közmédia visszaszerzését tartotta a legfontosabbnak, mert annak visszaszerzése nélkül olyanok vagyunk, mint a bárányok, akik csak bégetnek, amikor viszik őket a vágóhídra”.

A volt pártelnök szerint a kormány, ha tehetné, bezárná a HVG-t és a 444-et, illetve minden ellenzéki médiát. Szerinte ezért kell cselekednie az állampolgároknak.

Hadházy Ákos petíciót nyújtott át a tüntetés végén az MTVA vezetőségének, melyben tisztességes, nem propagandisztikus közmédiát követel, valamint azt, hogy számoljanak be az aláírásgyűjtésükről. A demonstráció a Himnusz eléneklésével zárul
t.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.