2018. december 28., péntek

A MI VÁRUNK NEM RÉS, HANEM ERŐS BÁSTYA ELVTÁRS

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2018.12.28.


Jószívűek vagyunk mi magyar adófizetők: vettünk Orbánnak egy várat. Összedobtuk, rá a pénzt, mert tudtuk, hogy már nagyon kell neki. Egyelőre úgy néz ki, hogy örül neki. Mi, magyar adófizetők is örülünk, mert nekünk a mások öröme, olyan, mintha a mi örömünk lenne.

Van gyakorlatunk abban, hogy örömet szerezzünk Orbánnak. Korábban stadionokkal kedveskedtünk neki, nemrégiben pedig magánrepülőgépet vásároltunk a számára, hogy azzal mehessen a Vidi meccseire. Honvédségi beszerzésnek álcáztuk, mert tudtuk, hogy amilyen puritán, nem fogadta volna el. Talán még veszekedett is volna velünk, hogy miért vettünk neki ilyen drága játékot. Ráhagytuk, hadd higgye, hogy nem az övé. Ő csak használja, ha meccsre akar menni.

Nem nagy ügy ez nekünk, futja az adónkból. Ha meg mégsem, akkor legföljebb kicsit összébb húzzuk magunkon a nadrágszíjat. Ilyenek vagyunk, mi magyarok: nekünk a mások öröme olyan, mintha mi magunk örülnénk.

Sőt, ha lehet, még annál is olyanabb. Mert mi, ha ezer évig élnénk, akkor sem tudnánk úgy örülni valaminek, mint ő. És ezt az örömünket senki sem veheti el. Még azok sem, akik folyton fanyalognak. Hogy Orbán mindezt tőlünk lopta.

Persze, hogy tőlünk lopta. És akkor mi van? Még mindig jobb, ha egy tetőtől talpig becsületes magyar ember lopja el a javainkat, mintha egy idegen gazember tenné ugyanezt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.