2018. december 4., kedd

AZ IGAZI KARIBI HANGULAT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.12.04.


Tulajdonképpen egy különkiadás következik ma, hiszen a Bemutatom a városom sorozat (a korábbi részeket itt találod) keretében ezúttal nem egyetlen településre látogatunk, hanem egy egész szigetre vagy megyébe, kinek hogyan tetszik jobban. A helyszín Guadeloupe, kalauzunk pedig Kriszta, aki természetesen fotókat is küldött.

Melyik az a hely, ahová először elviszed a városodba látogató ismerősöket?


A Gosier városáról elnevezett kis lakatlan szigetre, Ilet du Gosierba. Nagyon hangulatos már a kiinduló hely is, egyszerűen és gyorsan oda lehet érni kishajóval és a szigeten igazi karibi feelinget élhet át az ember.

A kis szigeten összesen egy világítótorony és egy étterem van, elég hamar be lehet járni. Vannak kis fedett piknikező illetve sütögető helyek, ahol hétvégente baráti társaságok vagy családok szoktak összejönni egy kis közös együttlétre.

Nagyon kellemes a látvány a szemben lévő La Datcha nevű tengerpart felé, vagy Basse-Terre távoli hegyeit kémlelve. Ha az ember elnyújtózik itt a homokban vagy a függőágyban, garantáltan feltöltődik. A naplemente pedig mindig páratlan élményt nyújt. A szigeten találkozhatunk kacsákkal, kiscsirkékkel, tyúkokkal, a víz pedig kristálytiszta és sznorkelezésre is alkalmas.
..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.