2018. december 4., kedd

ELVESZÍTHETI KÖZPÉNZES JELLEGÉT A "WELLNESSBUNKER"

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2018.12.04.


A Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány (PAIGEO) eladta egy saját érdekeltsége által alapított kft.-nek a Budai Várban található épületét: 300 millió forinttal drágábban, mint ahogy azt négy éve megvette.

Az Úri utcai 72. szám alatti ház tulajdonosváltása azért különös, mert a megdrágult ingatlan megvásárlásához szükséges 1,13 milliárd forint végső soron éppen a Magyar Nemzeti Bank alapítványától érkezhetett a frissen alapított projektcéghez. Vagyis a PAIGEO úgy csinált nyereséges üzletet az ingatlanon, hogy a kör elején maga is tett MNB-ből származó közpénzt a cégláncba.

A 24.hu írta meg, hogy szeptember végén, hogy Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft. néven új céget alapítottak a Matolcsy György vezette jegybank alapítványainak környékén.

Az Optimum Úri 72. Kft. közvetlen tulajdonosa és alapítója a hasonló nevű Optima Befektetési-, Ingatlanhasznosító Zrt., a Zrt. részvényei pedig az MNB öt alapítványának birtokában vannak. Utóbbiak között természetesen ott van az Úri utcai házban érdekelt Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.