2018. december 26., szerda

BOLDOG KARÁCSONYT! A MAGYAROK ÖSSZESEN 300 MILLIÁRDOS AJÁNDÉKKAL "KEDVESKEDTEK" MINISZTERELNÖKÜKNEK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.12.24.


Orbán Viktor 30 ezer forintos ajándékot kapott minden magyartól karácsonyra. 

A miniszterelnök januártól a Várba költözik. A karmelita kolostor felújítása a miniszterelnök hivatalnak mintegy 21 milliárd forintba került az adófizetőknek, ebből csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba került...

...az, hogy Orbán Viktor és a kormányzati slepp a Várba költözhessen, végül legalább 300 milliárd forintjukba kerül a magyar adófizetőknek. Minden magyar ember, a ma született csecsemőtől a dolgozó nőkön és férfiakon át a 100 éves aggastyánig fejenként 30 ezer forinttal járult hozzá Orbán Viktor karácsonyi ajándékához.

Ezen belül is meglehetősen borsos tétel a miniszterelnöki irodakomplexum a volt Karmelita kolostorban, amelyért az eredeti tervekben szereplő 13 milliárd helyett végül 21 milliárd forintot fizettünk.


Hargitai Miklós összehasonlítva az 50 milliárdos Telekom-székházzal a miniszterelnöki irodát, kideríti, hogy senkinek nincs ilyen drága (21 milliárdos) irodája egész Magyarországon. Pedig pár éve a kormány még azt állította: „a helyhez illően egyszerű, szerény, puritán építészeti kialakítású irodák lesznek a kolostor épületében”. Ebből lett mára egy, a Dunára néző hatalmas erkély (amihez az UNESCO engedélye is kellett, mivel a Vár látképe a világörökség része), megy egy olyan belső kialakítás – csodacsillárral, csodalépcsővel -, amelyet a ígéretek ellenére azóta sem mertek megmutatni sem az újságíróknak, sem másnak, pedig „Az új épület a befejezését követően hosszabb ideig nyitva áll majd a nagyközönség előtt, mindenki számára megtekinthető lesz (Tuzson Bence közlése). Egyedül a 3D-s belsőépítészeti modell 170 millióba került – ebből jobb helyeken akár tíz családi otthont is felépítenek.

A pletykák szerint (bár Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke sajtótudósítások szerint többször is kijelentette: „A miniszterelnök nem költözik a Várba, saját családi háza van”) Orbán rendelt magának egy luxus lakóteret, amolyan legénylakást – több százmillió forintért az irodája fölött.

Hogy minek, az nem egészen világos, hiszen a kormányfőt éjjel-nappal – a magánprogramjaira is – egy kék villogós állami kisbusz szállítja, amely előtt/mögött egy bárkit ledudáló, kék villogós TEK-terepjáró közlekedik – ez a konvoj, ha kell, 15 perc alatt átér a Várból a Cinege utcába, ahol a miniszterelnök családja él.

Még pár hír, az idegeink borzolására:

- Fontos népegészségügyi programokat halaszt el a kormány - találta meg a Napi.hu.
- Ételosztás van karácsonykor a Blahán. Ugyan csak 11-kor kezdődik, de van, aki már fél hétkor sorban áll az esőben, hogy ételhez jusson - írja a 168 Óra.
- Mészáros Lőrincné a Magyar Időknek adott propaganda-interjúban azt mondta, hogy a Jósiten segítségével kaptak akkora vagyont.

Boldog karácsonyt, Magyarország!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.