2018. december 8., szombat

BŰN AZ ÉLET ÉS A TÖLTÖTT KÁPOSZTA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.12.08.


A pörkölt – töltött káposzta kombótól indulva ma eljutunk egészen London és Los Angeles veszélyes városrészeiig, miközben arra is fény derül, mi történik a brit fővárosban egy betörés után, hogy végül megtudhassátok, miként lehet mindig talpra állni külföldön élve.

A Los Angeles – London – Budapest tengely podcast-sorozat második részében (az első részt itt hallgathatod meg) a beszélgetés kiindulópontja az volt, hogy mi az a három dolog, amire határátkelőként büszke az ember.

Bandosszal kezdtük, aki a gasztronómia felől közelítette meg a kérdést (egyébként titeket is erősen kapacitállak, hogy írjátok meg a ti saját büszkeségeitek és azt is, mik azok a dolgok, amiket másként csinálnátok a hataratkelo@hotmail.com címre).

Szóval Bandosszal kezdtük, akinek az első büszkesége nem más, mint a...

Pörkölt

Ugyanis pörköltjét nem magyar vendégei is imádják, „kinyalják utána a fazekat” - mint fogalmazott. Elkészíteni a klasszikus módon készíti, némi borral bolondítja meg, lassú tűzön főzi. Mondjuk a köret már komplikáltabb kérdés.

„A nokedliszaggatáshoz nincs nagyon türelmem, néha csinálok azt is, de azért ilyenkor inkább megy a krumplipüré és valami jóféle savanyúság a magyar boltból. Utóbbi fontos, hogy ropogós legyen” - mondta.

Töltött káposzta

Maradva a kajáknál, Bandosz másik büszkesége a töltött káposzta.

„A sikerélmény abban áll, hogy meg tudom csinálni, de nagymamám (Isten nyugosztalja) teljesítményét nem tudom elérni. Szerencsére a nagynéném elleste tőle, tehát van a családban, aki még meg tudja csinálni, én pedig egy szerény imitátor vagyok külföldön” - mesélte.

A hozzávalókat egy közeli magyar boltban szerzi be, ha ott nem jár sikerrel, akkor átmegy a szomszédos lengyelbe, ahol szokott lenni savanyított káposztalevél. Mindig megy mellé vörösbor is, ami erősen növeli a jókedvet és csökkenti a hibalehetőséget.

Azért a töltött káposzta időigényes dolog, inkább csak ilyenkor, karácsony környékén készíti el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.