2018. december 29., szombat

DOLGOZÓ NÉPÜNK ELÉGEDETTEN HÁTRADŐLHET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.12.29.


Jó reggelt, emberek! Beütött az év utolsó szombatja, ám sem a hétvége, de még az év vége sem akadályoz meg abban, hogy a hétköznapi trágyát tovább lapátoljuk abban a reményben, hogy egyszer hátha elfogy. Az optimizmust természetesen semmi nem indokolja ebben a pillanatban, úgyhogy a vérszegény magyar demokrácia egyik legbecstelenebb évének utolsó előtti előtti napján leszögezhetjük: az elnyomórendszerváltás eddigi egyetlen kézzel fogható vívmánya az, hogy Felcsút tudatrepedt, skizofréniás szülötte immár elmondhatja magáról, hogy ő a leggazdagabb magyar. Dolgozó népünk elégedetten hátradőlhet. Volt értelme a végigszopott szabad, demokratikus éveknek, az összes szájbatekert túlórának, a sürgősségen végigszenvedett, végtelennek tűnő időnek, a vérrel és verítékkel törlesztett devizahitelnek, az orrvérzésig zabált hazug propagandának és annak, hogy a bálványimádat oltárán a család egyik fele mára gyűlöli a másik felét, az unokák meg már egy hanyatló nyugati ország állampolgáraiként látják meg a napvilágot. Végre tényleg kiderült, hogy egyetlen befizetett adóforint nem volt hiábavaló.

Úgyhogy szerintem se (mások szerint sem kellene) fárasszuk magunkat és egymást ezzel a mészároslőrincezéssel. Nincs itt semmiféle Mészáros Lőrinc. Itt a kivénhedt, sosem volt demokrata van egyedül és egyszemélyben. Aki nem tökölt hiábavalóan az elmúlt 30 évben, nem ásta fölöslegesen a népbutítás sötét, feneketlen árkait, hiszen itt az eredmény: a 400 milliárdot alulról súroló (381,3), jellegváltozáson átment vagyonka. Úgyhogy lehet majd leendő szakkönyvek – jogi, történelmi, szociológiai – lapjain arról lamentálni, valójában mekkora elvetemülésre volt szükség ahhoz, hogy valaki, aki életében egyetlen percet nem dolgozott a piaci szférában, az Európai Unió végbelében toporzékolva, ennyire zavartalanul tető alá hozza minden idők legnagyobb közpénzszabadrablását. Mondjuk én azért Csányi Sándor kartárs nevében elgondolkodnék azon, hogy mekkora duplanulla vagyok. Hogy én ezzel a szerencsétlen, fogalmatlan izével ellentétben évtizedek óta tolom az ipart (jó, természetesen a mindenkori politikai elittel szoros kapcsolatban), építem a birodalmamat, gyűjtögetem a vagyonkát, és hiába dörgölőztem bárkihez, hiába értek is valamelyest ahhoz, amit csinálok, néhány év alatt simán letaszajtottak a tronról. Nem tudom, Csányi Sándor szokott-e gondolkodni, vagy belátta, hogy jobb ha nem teszi, de az ő példája mutatja meg a legtisztábban azt, hogy leendő, önerőből Csányi Sándoroknak kurvára nem terem itt babér.

Sebaj, mert Mészároslölö Orbán Viktor, aki már Horvátországban (a mi kutyánk kölyke, hát persze) is harácsolt egy futballcsapatot magának, amelynek satadionját zsebből (=a magyar adófizetőktől elzabrált, jellegét elveszített közpénz) finanszírozza, majd VIP-szaunából hódolhat a futball iránti beteges mániájának. Mármint abban az esetben, ha 2020-ra elkészül az a stadion, nem úgy, mint Tállai Bandi sportszállója Mezőkövesden. És miközben majd a pálinkával szétcsapatott pacalt tolja befele az összkomfortos szaunában izzadva, vagy a medence szélére kikönyökölve, szarrá röhögheti magát, hogy van egy ennyire kretén nép, amelyiket ilyen remekül sikerült beletaszajtani a szellemi nyomorba és a lelki sivatagba, akinek a hátán ilyen remekül sikerült fát vágnia, hogy hamarosan azt is megköszöni, hogy kilopta alóla az országot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.