2018. december 20., csütörtök

EURÓPA SORSA IS A MAGYAR TÜNTETŐK KEZÉBEN VAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.12.19.


"A tét ugyanis az, hogy a májusi európai parlamenti választáson legitim, működőképes modellnek tudják-e eladni Orbán fasiszta rendszerét. Ha forrong az ország, és kiderül, miféle “rendszert” kínál Orbán Európának, az megtorpedózhatja a szélsőjobboldali előretörést vagy hatalomátvételt az Unióban."

Volt az amúgy ötlettelen, szürke, unalmas, agyoncsépelt és kontraproduktív orbáni propagandának egy árulkodó mondata: a tiltakozók le akarják járatni Magyarországot. Ez zavaja legjobban Orbánt, és ezért izgul leginkább a rezsim propagandagépezete. Ezt magyarázta Rogán (természetesen “Soros” akarja lejáratni Magyarországot), és erről handabandázott a NER legcinikusabb és legalpáribb hazudozója, Kovács Zoltán is az amerikai médiának.

Nagyjából ennyitől tart Orbán, mert azt még most sem vette komolyan, hogy Magyarországon nagyon sok ember dühös és kezd elege lenni a primitív felcsúti királyságból. Becsapja magát a propaganda, mikor azt állítja, hogy a mostani tiltakozások mögött 1000-1500 “celebaktivista” áll, a magyar nép nem áll a tüntetések mögött. Elszámítja magát a zsarnok, mint a zsarnokok általában, mert a mélyben fortyognak az indulatok, és a tiltakozó ellenzékiek, diákok és szakszervezetek csak a jéghegy csúcsa. Ha nem vigyáznak ebből egy perc alatt tud több százezres tiltakozás lenni. Ami biztató, az a düh és a harag, amely az első napok agressziója után tudja kontrollálni magát, és meg tud jelenni határozott, de békés formában. Ez azért fontos, mert megfelelő politikai programmal (mely csak a rendszer megdöntése, Orbán bíróság elé állítása lehet), ilyen szervezett, dühös, de békés tiltakozás megmentheti az országot attól, hogy Orbán ámokfutásának véres és pusztító vége legyen.

A magyarok felelősek nemcsak magukért, hanem Európáért is, ha már szótlanul elnézték a demokráciából a diktatúrába való békés átmenetet, az egyéni túlélési stratégiákat választották, és nem háborodtak fel Orbán legnagyobb aljasságain, nyilvánvalóan diktatórikus szándékai láttán sem, s hagyták nyolc évig terpeszkedni ezt a zsarnoki rendszert, amely ma már “új modellként”, a liberális demokráciák lehetséges alternatívájaként kínálja magát egész Európában az orosz propaganda és titkosszolgálat támogatásával. Ma már nem csupán esztétikai probléma Orbán fasiszta állama az Unióban, hanem a demokráciát és a szabadságot fenyegető nyílt támadás. Ezért a magyarok nem asszisztálhatnak ehhez, nem mutathatnak olyan képet Orbán önkényuralmáról, primitív rendszeréről, mintha ez egy élhető, demokratikus ország lenne, csupán megvédi a nemzeti és a “keresztény” értékeket a migrációval szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.