2018. december 20., csütörtök

SZÉP CSENDBEN MÉGIS MEGÉPÜL A BUDAPESTI OLIMPIA - ITT A LISTA A KÉSZÜLŐ LÉTESÍTMÉNYEKRŐL

PORTFILIO
Szerző: beke károly
2018.12.20.


Százmilliárdok ömlenek a sportba...

A 2024-es budapesti olimpiát ugyan sikerült megtorpedózni, de a sportlétesítmény-fejlesztések azóta sem álltak le, naponta hallani új híreket arról, hol milyen stadion vagy sportcsarnok épül. Emellett az infrastruktúra-fejlesztésekben is tetten érhetők az olimpiai pályázat nyomai. Hivatalos kommunikáció továbbra sincs arról, hogy akar-e újra olimpiarendezésre pályázni Magyarország, de könnyen lehet, hogy nem mondott le az álomról a kormány.

Sportlétesítmények nőnek ki a földből

2016 őszén a budapesti olimpiai pályázatot előkészítő cég, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. összesen 407,1 milliárd forintra becsülte azoknak a sportlétesítményeknek a költségét, melyek egy esetleges nyári olimpiához szükségesek lennének. Ebbe beletartoznak a teljesen új stadionok és helyszínek mellett az esetleges felújítások, bővítések is.

Budapest 2017 februárjában hivatalosan is visszavonta olimpiai pályázatát, amiből talán arra lehetett volna következtetni, hogy ezek a létesítmények nem épülnek meg, azonban az utóbbi hónapokban továbbra is gőzerővel haladnak a fejlesztések. Ebben az is segít, hogy a magyar főváros egyre több világverseny rendezési jogát nyeri el, így hamarosan eljuthatunk oda, hogy az összes nagy költségű beruházás megvalósul majd. Most a legnagyobbakat igyekszünk megvizsgálni abból a szempontból, hogy éppen hol tart a tervezésük a legfrissebb hírek szerint, egyesekről már született kormánydöntés, máshol még csak a szakszövetség álmaiban szerepel a beruházás. Néhány esetben pedig az említett világversenyek jelentenek határidőt, amikorra el kell készülni az építkezésekkel:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.